Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va demara, in cursul lunii ianuarie, procedurile de licitatie pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fondurile europene destinate agriculturii, a declarat ieri directorul in MADR, Carmen Bidascu,
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va demara, in cursul lunii ianuarie, procedurile de licitatie pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fondurile europene destinate agriculturii, a declarat ieri directorul in MADR, Carmen Bidascu, citata de NewsIn.
"Procedurile de desfasurare a licitatiilor pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fonduri europene sunt in curs de elaborare, urmand sa fie demarate in cursul lunii ianuarie", a spus Bidascu.
Potrivit acesteia, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) trebuie sa estimeze fondurile care vor fi primite de la Uniunea Europeana in 2008.
La inceputul lunii iunie 2007, MADR anunta ca patru banci, respectiv Raiffeisen Bank, Banca Carpatica, BCR si Banc Post au depus ofertele in cadrul licitatiei pentru selectarea unei banci pentru gestionarea fondurilor UE. Ulterior, MADR a suspendat licitatia, deoarece dupa deschiderea ofertelor s-a aflat despre o contestatie depusa de BRD, de care ministerul nu stia. In august 2007, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins contestatia depusa de BRD privind licitatia. La momentul respectiv, MADR a anuntat ca BCR a castigat licitatia privind gestionarea fondurilor europene, insa Raiffeisen Bank a informat ministerul ca va contesta acest rezultat. In cursul lunii octombrie, CNSC a decis anularea licitatiei, deoarece s-a constatat ca nicio banca nu a indeplinit conditiile din caietul de sarcini.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.