Elevele Marianei Tirca au cistigat derby-ul Ligii Nationale de handbal, dupa ce au invins Oltchimul, cu scorul de 27-26.

Rulmentul Brasov a reusit sa puna capat invincibilitatii campioanei en-titre, Oltchim Rimnicu Vilcea, cistigind
Elevele Marianei Tirca au cistigat derby-ul Ligii Nationale de handbal, dupa ce au invins Oltchimul, cu scorul de 27-26.

Rulmentul Brasov a reusit sa puna capat invincibilitatii campioanei en-titre, Oltchim Rimnicu Vilcea, cistigind cu 27-26 (16-15), derby-ul Ligii Nationale la handbal feminin. Gratie acestei victorii, elevele Marianei Tirca au reusit sa se detaseze si in clasament, instalindu-se in fotoliul de lider, cu 24 de puncte, in timp ce Oltchimul este nevoita sa se multumeasca doar cu locul doi (22 de puncte).

Ceea ce nu au reusit Viborg, Lada Togliatti sau Zvezda Zvenigorod au realizat elevele Marianei Tirca: sa invinga Oltchimul lui Gheorghe Tadici. Atitudinea aroganta a oficialilor de la Vilcea s-a intors impotriva lor. "Este un meci ca oricare altul, la fel ca cel cu Sfintul Gheorghe (n.r. ocupanta ultimului loc in clasamentul Ligii nationale", spunea inaintea partidei Tadici, completat de presedintele Ioan Gavrilescu: "O sa invingem la cinci-sase goluri. Nu ne putem impiedica de Brasov". Vilcencele porneau din pole-position, dupa ce sezonul trecut le-au batut pe brasovence pe toate fronturile, campionat, Cupa si Supercupa Romaniei. Si totusi, Rulmentul a fost cel care a condus ostilitatile in teren, preluind conducerea pe tabela inca din primul minut. Nici chiar tresarirea de orgoliu de pe final, cind vilcencele au reusit sa egaleze la 25 (minutul 56), nu le-a fost indeajuns fetelor lui Tadici pentru a se impune. Neselectionata de Tadici la Mondialele din Franta, brasoveanca Simona Gogirla a reusit sa-i dea "o lectie" selectionerului, fiind cea mai buna jucatoare a gazdelor, cu 8 goluri. De partea cealalta, pentru Oltchim cele mai multe goluri au fost marcate de Bese si Maier (cite 6).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.