O banda de hoti, formata din sapte persoane, dintre care cinci pareau a fi romani, vorbind, potrivit presei italiene, limba romana, au comis un jaf la sfarsitul saptamanii trecute, in Italia, la sud de Milano. Talharii, mascati, inarmati si foarte bi
O banda de hoti, formata din sapte persoane, dintre care cinci pareau a fi romani, vorbind, potrivit presei italiene, limba romana, au comis un jaf la sfarsitul saptamanii trecute, in Italia, la sud de Milano. Talharii, mascati, inarmati si foarte bine organizati, au sechestrat-o in propria locuinta pe fiica unuia dintre principalii producatori de vin din regiunea Oltrepo dupa care au reusit sa fuga cu o prada evaluata la 10.000 de euro.
Talharii cautau seiful
Potrivit site-ului publicatiei L'Espresso, sapte persoane inarmate si mascate au intrat cu forta duminica dupa-amiaza in vila unuia dintre principalii producatori de vin din regiune, Giorgio Maggi, din Bonasco. La ora 17.40, fiica cea mare a lui Maggi, Paola de 23 de ani, se afla singura acasa. A auzit un zgomot puternic, ca si cum cineva ar fi daramat usa. La scurt timp dupa aceasta, in camera in care se afla, au intrat cinci barbati mascati. Trei dintre ei erau inarmati. Unul dintre hoti a imobilizat-o imediat pe fata, amenintand-o cu arma si spunandu-i: "Stai linistita si nu iti facem nimic. Trebuie doar sa deschizi seiful. Nu poti sa scapi, suntem sapte: cinci inauntru si doi afara, care stau de paza", i-ar fi spus barbatul. Conform tinerei, cinci dintre jefuitori vorbeau intre ei in limba romana, iar cu ea in italiana, cu un puternic accent. Initial, Paola a incercat sa-i pacaleasca pe atacatori, spunandu-le ca nu exista nici un seif in casa, insa hotii pareau foarte bine informati si au continuat cu amenintarile. In cele din urma, tanara a cedat si le-a aratat unde se afla ascunzatoarea spunandu-le insa agresorilor ca nu il poate deschide, pentru ca nu cunoaste cifrul, pe care il stie doar mama ei. "Nu este nici o problema. Asteptam sa se intoarca mama ta. Putem chiar si sa dormim aici", i-ar fi raspuns unul dintre jefuitori, care parea a fi conducatorul bandei.
O prada de 10.000 de euro
Vazand ca tanara nu colaboreaza sub nici o forma, hotii au abandonat tinta initiala si au dus-o pe fata in dormitorul parintilor, unde au inceput sa caute prin sertare si casetele de bijuterii. Potrivit fetei, hotii pareau experti in bunuri de lux si au luat numai bijuteriile pretioase si bani. Dupa aproximativ 50 de minute de la patrunderea hotilor in casa, la locul jafului a ajuns si mama Paolei, Giovanna Bernini, care a parcat masina in fata intrarii principale a imobilului. Atunci, unul dintre cei doi jefuitori aflati in fata casei a scos pistolul, amenintand-o pe femeie si strigandu-i sa coboare. Aceasta, speriata si realizand gravitatea situatiei, s-a incuiat in masina si a reusit sa apeleze serviciul de urgente 112. Vazand prin geamul portierei ca victima incerca sa sune la politie, barbatul si-a alertat imediat colegii din casa, acestia parasind locuinta fara a rani pe nimeni. Prada celor sapte jefuitori a fost evaluata la 10.000 de euro. Cazul a fost preluat de carabinierii din comuna Stradella, unde se afla localitatea Bonasco.
Dubla crima pasionala la Roma
Un alt incident in care au fost implicati romani a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Roma, cand doua romance au fost omorate de un conational.
In momentul in care carabinierii au descins la camera 4 de la Hotel dei Mille din Roma, au descoperit o scena terifianta: o femeie goala, cu gatul taiat, zacea intr-o balta de sange. Controland camera alaturata, cosmarul s-a repetat. Au gasit o alta femeie, de asemenea dezbracata, cu beregata taiata. Carabinierii au sosit la Hotel dei Mille, in urma unui apel telefonic la numarul de urgenta 112, inregistrat la ora 23.45. Intr-o italiana aproximativa, un necunoscut a anuntat ca, in camera 4 a Hotelului dei Mille, o femeie este grav ranita in urma unei tentative de sinucidere.
Asasinul, Marian Negoita, a fost prins dupa localizarea telefonului, cu hainele pline de sange. La un control sumar s-a gasit asupra lui arma crimei, un brici plin de sange. Criminalul era iubitul unei dintre victime si locuia impreuna cu aceasta la hotel. In camera alaturata locuia ce-a de-a doua victima. Motivul crimei a fost gelozia, deoarece iubita lui Negoita vroia sa-l paraseasca. (D.E.I.)
Menajera romanca si-a ucis patroana
O imigranta romanca a fost retinuta de autoritatile italiene dupa agresarea si uciderea unei femei de 80 de ani din localitatea Albano Laziale, situata in apropierea Romei, pentru care lucra ca menajera de cateva zile.
Romanca in varsta de 39 de ani a fost retinuta in cursul noptii de luni spre marti de carabinierii din Castel Gandolfo, localitate situata la sud de Roma. Potrivit anchetatorilor, citati de Mediafax, victima a fost agresata pe fondul unei dispute verbale pe care a avut-o cu menajera, iar ranile i-au fost fatale. Dupa agresarea batranei, menajera l-a sunat pe fiul acesteia, care a chemat ambulanta. Medicii de la spitalul unde a fost transportata victima au constatat decesul. Menajera romanca este incarcerata in Penitenciarul Rebibbia din Roma. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.