Raportul medico-legal in cazul Simonei Todean, presupusa victima a accidentului rutier in care a fost implicat la sfarsitul anului trecut ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, este in curs de elaborare, iar analizele efectuate pana in prezent
Raportul medico-legal in cazul Simonei Todean, presupusa victima a accidentului rutier in care a fost implicat la sfarsitul anului trecut ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, este in curs de elaborare, iar analizele efectuate pana in prezent nu indica faptul ca fata ar fi fost lovita de o masina.
"Fetita nu era in ghips. Avea cateva zgarieturi si vanatai, unele mai noi, altele mai vechi. Dar nu poate fi trasa concluzia asupra felului in care a fost produsa vanataia si nici exact ziua, intrucat echimoza isi modifica culoarea si dispare cam dupa zece zile. Ceea ce am putea spune ar fi ca aceasta ar fi fost produsa probabil in ultimele zile. Mai mult, aspectul vanataii nu indica precis daca fetita a cazut sau a fost lovita. In orice caz, nu sunt urme foarte clare care sa indice ca a fost lovita de o masina. Urme clare pot aparea dupa ce o persoana a fost calcata de masina, lovita cu roata, izbita pe strada sau daca masina in care se afla este implicata intr-un accident", au declarat surse judiciare. In plus, potrivit Mediafax, toate semnele de pe corpul fetei sunt minore. Dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora accidentul produs in care a fost implicat Orban, pe Soseaua Cotroceni, s-ar fi soldat cu ranirea unei fete, Politia anunta ca a fost identificata victima accidentului de circulatie, fiind vorba despre o minora care, la momentul producerii accidentului, era in trecere prin zona. Tatal fetei a declarat in mai multe randuri, inclusiv la audierea de la Parchetul General ca Simona nu a fost accidentata de ministrul Transporturilor, ci ca a cazut pe gheata cu cateva minute inainte de incidentul in care a fost implicat demnitarul. "Fiica mea mi-a spus ca a alunecat cu zece minute inainte de a face Ludovic Orban accident. Fata a spus ca s-a accidentat in urma cazaturii. Am declarat ca nu am nici o implicatie cu accidentul", a declarat Gavril Todean. El a adaugat ca fiica sa a suferit o contuzie usoara la mana. Barbatul a mai spus ca il stie pe Orban de la televizor si a negat ca ar fi primit bani de la acesta. Mai intai, fata a fost audiata acasa, iar tatal acesteia la sediul Biroului Politiei Rutiere a Capitalei. Ulterior, barbatul a fost audiat si la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ocazie cu care a declarat ca si-a dus fiica la Institutul de Medicina Legala.
"Nu a existat nici o victima"
Ludovic Orban a declarat ca nu a existat nici o victima in acest caz. Acesta a precizat ca, dupa producerea accidentului, a asteptat politia trei ore si nu a venit si ca "Politia se apara pentru ca nu este normal sa se faca un apel la 112 la care sa nu raspunda". Intrebat cine a sunat la 112, ministrul a spus ca nu stie, dar ca la locul accidentului erau trei persoane, carora le-a spus sa sune. "Am stat afara, m-am dus, am baut o cafea, dupa care am revenit afara. Am stat acolo, in zona aia. Nu se poate sa fi venit cand eram la cafea. Daca venea politia, eram imediat anuntat", a precizat Orban. Ministrul a tinut sa afirme ca inainte de producerea accidentului a fost, impreuna cu familia, la petrecerea unui coleg al fiului sau, unde nu a consumat nici un fel de bautura alcoolica, fapt ce poate fi confirmat de alte 15 persoane. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.