Bucurestenii au asteptat, cu mainile in san, venirea salvatoare a firmelor responsabile cu deszapezirea. Cu toate ca exista dispozitii legale pentru amendarea celor care nu curata zapada, cazurile in care autoritatile au sanctionat firmele si asocia
Bucurestenii au asteptat, cu mainile in san, venirea salvatoare a firmelor responsabile cu deszapezirea. Cu toate ca exista dispozitii legale pentru amendarea celor care nu curata zapada, cazurile in care autoritatile au sanctionat firmele si asociatiile de locatari au fost izolate. Obligatia cetatenilor si a agentilor economici de a-si curata trotuarul este prevazuta in Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr . 147/2005. Aceasta stipuleaza ca „trebuie curatata zapada si gheata de pe trotuarele aferente imobilelor domiciliului/sediului, mentinand starea de curatenie - sa nu se arunce zapada din curti in spatiul verde si pe carosabil. In caz contrar, amenda pentru persoane fizice este intre 500 si 1.000 lei, iar pentru persoane juridice este intre 1.000 si 1.500 lei“. Potrivit reprezentantilor Primariei sectorului 1, autoritatile au incercat sa-i impulsioneze pe cetateni doar prin somatii catre persoanele fizice, juridice sau asociatiile de proprietari care nu au respectat prevederile legale referitoare la inlaturarea zapezii de pe trotuare, din parcari sau din fata imobilelor. Pana in acest moment, nu au fost insa aplicate s anctiuni pentru neindeplinirea acestor obligatii. La fel stau lucrurile si in sectorul 6, unde autoritatile au mizat pe spiritul civic al cetatenilor. „Noi nu am dat amenzi. Consideram ca aceasta etapa este una educationala, iar educatia, cred eu, nu se face cu biciul. Cetatenii ar fi trebuit sa realizeze ca este nevoie sa se implice in acest demers. Pana la urma, strada este a noastra, nu a cuiva din alta tara, nu a cuiva de pe alta planeta“, ne-a declarat primarul sectorului 6, Cristian Poteras. Acesta a precizat ca in anii trecuti administratorilor de bloc le-au fost date peste 10.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.