Periculos. Peremistul spune ca vinul din butoiul "Elena Udrea" e foarte inselator: desi dulceag, l-a ametit imediat Ceea ce nu a reusit nimeni pana acum a izbutit presedintele Consiliului Judetean Vaslui: cu foarte mici exceptii, peremistul Corneliu
Periculos. Peremistul spune ca vinul din butoiul "Elena Udrea" e foarte inselator: desi dulceag, l-a ametit imediat Ceea ce nu a reusit nimeni pana acum a izbutit presedintele Consiliului Judetean Vaslui: cu foarte mici exceptii, peremistul Corneliu Bichinet a strans in propria crama de la vila din Negresti intreaga clasa politica, inclusiv pe presedintele Traian Basescu. In beciul lui Bichinet stau la racoare 14 butoaie, fiecare poloboc reprezentand cate un politician. Locul amplasarii polobocului in crama, calitatea vinului si cantitatea din vas sunt esentiale in catalogarea liderilor de partide de catre presedintele CJ Vaslui. Primii pe care ii prezinta Bichinet, si asta nu intamplator, sunt un fost si actual prim-ministru, care zac in doua butoaie modeste, undeva in fundul cramei: "Nastase" - "aproape terminat" si "Tariceanu" - "pe drojdie". Urmeaza "Corneliu Vadim Tudor" - "un vin superior" si "Gheorghe Funar" - "un vin spumant", Bichinet avand doar aprecieri despre sefii lui de partid. Deasupra celor doi peremisti sta un butoias de numai cateva zeci de litri, care il reprezinta pe "Basescu" - "mititel si-al dracului". Liderul PC, "Dan Voiculescu", este un vin "acoperit", in timp ce "Elena Udrea" este caracterizata ca placandu-i intotdeauna sa fie servita doar in companii selecte. Pe cealalta latura a modestei crame, Bichinet are soiurile absolut feminine: "Rodica Stanoiu", "Elena Udrea" cand era fata - Feteasca, "Oana Zavoranu" - "Tatoasa Romaneasca", si "Lavinia Sandru", un vin "galagios". "Multi pleaca, altii vin, unii raman. Asa este si cu vinurile la mine in beci. De exemplu, Nicolae Vacaroiu nu mai este, iar Ion Iliescu s-a dat de-a dura. In politica romaneasca, si femeile au facut o figura destul de interesanta si de aceea am considerat sa le acord un spatiu special", crede Bichinet. In perioada Sarbatorilor, presedintele CJ Vaslui le-a oferit celor care l-au urat si colindat din butoiul "Elena Udrea".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.