Prima mare batalie din Liga Nationala de handbal feminin a fost castigata, aseara, de Rulmentul Brasov, elevele Marianei Tarca (foto) reusind sa ingenuncheze rivala Oltchim Rm. Valcea, cu 27-26, in derby-ul etapei a XII-a. Animate de o dorinta uriasa
Prima mare batalie din Liga Nationala de handbal feminin a fost castigata, aseara, de Rulmentul Brasov, elevele Marianei Tarca (foto) reusind sa ingenuncheze rivala Oltchim Rm. Valcea, cu 27-26, in derby-ul etapei a XII-a. Animate de o dorinta uriasa de victorie, dar si de un public incendiar, care a umplut pana la refuz tribunele salii din Brasov, jucatoarele de sub Tampa au dominat prima parte a jocului si s-au desprins pe tabela la patru goluri, 11-7 in minutul 15 si 16-12 in minutul 26. Daramate fizic si psihic de programul competitional infernal din ultimele doua luni, valcencele pregatite de Gheorghe Tadici refac totusi diferenta, desi Steluta Luca s-a accidentat destul de serios, insa gazdele intra la vestiare cu un avantaj minim: 16-15. La reluare, Rulmentul apeleaza la o aparare mai agresiva si forteaza nota in atac, desprinzandu-se la cinci goluri, 22-17 in minutul 42, in vreme ce din tabara adversa se accidenteaza si Roxana Gatzel. Orgoliul, experienta si valoarea le readuc pe oaspete in carti, Oltchim reusind sa egaleze cu patru minute inainte de final, 25-25. Meciul capata accente dramatice, nervii sunt intinsi la maxim pe teren si pe bancile tehnice, eliminarile curg in continuare, iar Rulmentul obtine victoria in ultimele secunde prin golul marcat de Sorodoc si se instaleaza in fruntea clasamentului intern. Conform statisticii, de la gazde s-a remarcat Gogarla, cu opt reusite, iar de la oaspete cea mai prolifica a fost Maier, tot cu opt goluri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.