O femeie in varsta de 81 de ani a decedat dupa o cearta avuta cu romanca care o ingrijea in apartamentul sau din Albano Laziale, provincia Roma, informeaza La Repubblica. Carabinierii au retinut-o pe Iacob Vasilica Adriana, in varsta de 39 de ani, din Botosani, sub acuzatia de omor calificat, a declarat pentru „Gardianul“ comisarul-sef Marian Mandroc, atasatul pentru afaceri interne la Roma. „Nu sunt clare circumstantele, dar se pare ca ieri seara (luni, n.r.), in jurul orei 22, intre cele doua femei a izbucnit o cearta care a degenerat si romanca ar fi lovit-o. Batrana a murit in drum spre spital si s-au constatat leziuni grave“, a precizat Mandroc. Se asteapta rezultatul expertizei medico-legale. Iacob urma sa fie audiata in cursul dupa-amiezii de ieri de un magistrat. Ea este detinuta la inchisoarea pentru femei Rebibbia din Roma. Romanca fusese angajata in urma cu o luna. Fiul victimei a sunat la numarul de urgenta 118, ingrijorat ca nu a primit telefonul pe care mama sa i-l dadea in mod obisnuit inainte de a merge la culcare, potrivit La Repubblica.

Roma contrazice informatiile de la Paris
Caz ul Iacob, relatat ieri preponderant in publicatiile de stanga care sustin cabinetul Prodi, intervine in contextul in care moartea Giovannei Reggiani este inca proaspat in memoria italienilor. Principalul suspect in acest caz ramane romanul Nicolae Romulus Mailat, ancheta fiind in desfasurare. La presiunea primarului Romei, Walter Veltroni, Guvernul italian a adoptat un decret privind expulzarea cetatenilor comunitari pe motive de siguranta publica. Intre timp, acesta a fost inlocuit cu un nou decret, intrat in vigoare pe 2 ianuarie. Decretul adoptat de Guvernul de la Roma dupa cazul Mailat nu permite expulzari colective intrucat astfel de masuri sunt interzise de legislatia UE.

Totusi, presedintele francez Nicolas Sarkozy a propus ieri expulzari colective ale strainilor cu situatie ilegala din Franta, dar si din Italia si Spania. Raspunzand la o intrebare privind obiectivul francez, neindeplinit, de expulzare in 2007 a 25.000 de straini, Sarkozy a sustinut acest principiu, explicand ca sunt aplicate deciziile justitiei.