Bursa din Sibiu a lansat la tranzactionare incepand cu sesiunea din data de 3 ianuarie un nou contract futures pe cursul in lei al monedei europene avand simbolul RON/EUR5, respectiv a optiunilor pe contractul futures RON/EUR5, cu simbolul OPRON/EUR5
Bursa din Sibiu a lansat la tranzactionare incepand cu sesiunea din data de 3 ianuarie un nou contract futures pe cursul in lei al monedei europene avand simbolul RON/EUR5, respectiv a optiunilor pe contractul futures RON/EUR5, cu simbolul OPRON/EUR5. In acest sens, CNVM a remis bursei sibiene certificatele de inregistrare cu numerele 66 si 67 din 20.12.2007.
Marimea obiectului contractului futures RON/EURO5 este de 5.000 de euro, iar pasul de tranzactionare de 0,0001 RON (0,5 RON/contract).
Scadentele disponibile sunt la 3, 6, 9 si 12 luni. Data scadenta va fi a treia zi de vineri din luna de scadenta, iar daca aceasta nu este zi lucratoare, data va fi ultima zi lucratoare dinaintea celei de-a treia vineri din luna de scadenta.
"Ţinand cont de cererea crescuta de pe piata derivatelor valutare din finalul lui 2007 si de prezenta in piata a investitorilor de talie, ne-am orientat catre lansarea unui contract mai mare valoric pe raportul de schimb leu/euro prin care sa raspundem semnalelor venite din partea investitorilor", a declarat presedintele Bursei din Sibiu, dl. Teodor Ancuta.
Noul contract RON/EUR5 este destinat in special investitorilor care apeleaza la strategii de protectie a portofoliilor si a afacerilor si va fi tranzactionat in paralel cu contractul RON/EURO cu marimea de 1,.000 euro, utilizat in special de speculatorii care vor sa profite de miscarile de pret din piata valutara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.