Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca prioritatea numarul unu pentru anul 2008 este ca formatiunea pe care o reprezinta sa repete la alegerile din acest an rezultatele obtinute in 2004. "Pentru noi, un rezultat bun ar insemna sa repetam c
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca prioritatea numarul unu pentru anul 2008 este ca formatiunea pe care o reprezinta sa repete la alegerile din acest an rezultatele obtinute in 2004. "Pentru noi, un rezultat bun ar insemna sa repetam cel putin ce am obtinut in 2004, si anume: cel putin acelasi numar de primari. In 2004 am avut si avem in continuare 186 de primari din diferite orase si comune din Romania", a explicat presedintele UDMR.
O alta prioritate enuntata de Marko Bela vizeaza depasirea pragului electoral, acesta mentionand si competitia cu celelalte formatiuni politice. "Iar cealalta prioritate este legata de alegerile parlamentare, unde probabil ca ne vom confrunta cu problema pragului electoral, ne vom confrunta si cu tema competitiei cu celelalte formatiuni politice", a declarat acesta.
"Dar ce am obtinut la alegerile pentru Parlamentul European dovedeste ca UDMR este si va ramane in continuare o formatiune performanta", a conchis Marko Bela.
Liderul UDMR a mai precizat ca formatiunea pe care o conduce va concretiza in luna ianuarie modalitatile de desemnare a candidatilor pentru alegerile locale. El a explicat ca pe 18 ianuarie, la Targu Mures, in cadrul intalnirii presedintilor organizatiilor teritoriale ale Uniunii se va face un "prim inventar" al prioritatilor anului 2008 si va avea loc o prima discutie despre modalitatile in conform carora vor fi desemnati candidatii pentru alegerile locale.
Aceste discutii se vor finaliza pe 26 ianuarie, la Targu Mures, in cadrul CRU.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.