Şeful Bear Stearns Cos Inc, James Cayne, va renunta la postul de director executiv, insa va ramane presedinte al companiei, a anuntat cotidianul Wall Street Journal, citand surse avizate, informeaza Reuters, citata de NewsIn.
Cayne, in varsta d
Şeful Bear Stearns Cos Inc, James Cayne, va renunta la postul de director executiv, insa va ramane presedinte al companiei, a anuntat cotidianul Wall Street Journal, citand surse avizate, informeaza Reuters, citata de NewsIn.
Cayne, in varsta de 74 de ani, a fost sub presiune de cand doua fonduri de investitii ale Bear Stearns s-au prabusit in cursul anului trecut.
A cincea banca de investitii din Statele Unite ale Americii a afisat pierderi in al patrulea trimestru din 2007, aceasta reprezentand prima pierdere trimestriala inregistrata vreodata de companie, din cauza implicarii pe piata creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc.
Cayne a fost subiectul unei serii de articole destul de dure la adresa sa, ce comentau faptul ca acesta si-ar fi petrecut timpul jucand golf si bridge in timp ce compania pe care o conducea trecea printr-o perioada dificila, in plina criza a creditelor.
Compania a fost afectata de deprecieri ale activelor in valoare de 1,9 miliarde dolari in al patrulea trimestru al anului fiscal ce a luat sfarsit la data de 30 noiembrie.
Bear Stearns a anuntat pierderi de 854 milioane dolari pentru intregul trimestru. Compania l-ar putea numi in functia de nou CEO pe Alan Schwartz, un bancher de 57 de ani ce ocupa functia de presedinte al companiei.
Un analist al Punk Ziegel & Co, Richard Bove, a declarat ca o schimbare la varf era necesara in cazul Bear Stearns.
"Bear Stearns trebuie sa isi modifice foarte mult operatiunile", a precizat Bove. "Compania trece in mod clar printr-o perioada dificila, dintr-un numar mai mare de motive. Divizia de baza sufera, iar compania pierde cota de piata".
Bove a declarat ca Schwartz este foarte capabil sa redreseze compania. "Pe el l-as alege drept sef al Bear Stearns", a adaugat analistul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.