Dupa ratarea transferului chilianului Sebastian Pinto, Steaua a ajuns la un acord cu clubul elen Panionios Atena pentru achizitionarea mijlocasului ofensiv argentinian Dario Fernandez.


Mutarea a fost confirmata si de catre pre

Dupa ratarea transferului chilianului Sebastian Pinto, Steaua a ajuns la un acord cu clubul elen Panionios Atena pentru achizitionarea mijlocasului ofensiv argentinian Dario Fernandez.

Mutarea a fost confirmata si de catre presedintele gruparii grecesti, Constantinos Tzakiris, care s-a aratat satisfacut de oferta ros-albastrilor. Steaua va plati in jur de 700.000 de euro pentru transferul sud-americanului de 29 de ani, care urmeaza sa semneze un contract pe doi ani. Lotul Stelei a ajuns ieri in statiunea spaniola Oliva Nova, de langa Valencia, acolo unde pana pe 19 ianuarie antrenorul Marius Lacatus va conduce primul stagiu de pregatire al iernii. Cu o zi inaintea plecarii, pe 18 ianuarie, trupa din Ghencea va intalni intr-un meci amical pe Legia Varsovia.

INTELEGERE. Pe numele sau complet Dario Esteban Jose Fernandez Ezequiel, mijlocasul argentinian a acceptat si el salariul oferit de managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie. Fernandez este unul dintre fotbalistii doriti in mod deosebit de antrenorul Marius Lacatus, care l-a urmarit la fata locului intr-un meci disputat in Cupa UEFA. “Suntem deschisi la aceasta propunere. In linii mari, este convenabila. Oricum, necesita timp pentru a incheia o astfel de afacere. Dario este legat de echipa, dar mai are un an de contract si ar fi foarte bine pentru situatia economica a clubului ca el sa fie vandut”, a declarat presedintele lui Panionios, Constantinos Tzakiris, pentru cotidianul elen Kathimerini. Conform unul alt cotidian din Atena, Sportime, transferul lui Dario Fernandez la Steaua este o “mutare iminenta”. In cariera sa, argentinianul a mai evoluat in tara sa natata, la Independiente Rivadavia, Chacarita, Godoy Cruz, Quilmes sau Olimpo, dar si in Chile, la Cobreloa. La Panionios a fost transferat in 2005.

“Pantera”
In Grecia, Dario Fernandez era recunoscut drept un jucator extrem de recalcitrant, el aflandu-se deseori in prim-planul unor conflicte cu adversari, suporteri sau chiar forte de ordine. Extrem de indragit de suporterii lui Panionios, mijlocasul a fost poreclit “Pantera”. Argentinianul a fost curtat insistent si de Rapid, in toamna, dupa ce a marcat un gol pentru Panionios intr-un meci amical disputat in Giulesti, incheiat la egalitate 1-1. Si Steaua a mai incercat la finele anului trecut sa-l transfer, insa oferta de atunci, 550.000 de euro, a fost refuzata de greci.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.