Elvis Presley l-a inspirat pe Bono, Madonna pe Britney Spears, iar adolescenta lui Marilyn Manson a fost marcata de biografia lui Jim Morrison.

Revista „Rolling Stone" a republicat, cu mare tam-tam, un dosar la care a lucrat acum ceva timp despre cele mai importante iconuri muzicale ale momentului si idolii lor. Fiecare vedeta a fost invitata sa scrie un text despre artistul care i-a influentat cel mai mult viziunea.

Celebrul solist de la U2 simte o profunda admiratie pentru regele rock’n’roll, pe care-l vede ca pe un Mesia al muzicii. „Elvis a schimbat tot, din punct de vedere muzical, sexual, politic. Ultimele sale concerte au aratat ca avea o voce mai mare decit burta care devenise celebra in ultimii ani, plingeai de-adevaratelea cind acest Mesia al muzicii transforma un cazinou intr-un templu", scrie Bono.

Elton John vorbeste despre generozitatea si bunatatea lui Stevie Wonder. „Oamenii il adora din prima secunda in care intra intr-o incapere. Si nu sint multi artisti asa", comenteaza cintaretul britanic. Pare ciudat faptul ca un artist atit de complex si sofisticat ca Iggy Pop are un idol precum Bo Diddley, unul dintre muzicienii cu autoritate din rock’n’roll, care a mizat intotdeauna pe simplitate. „Muzica lui Bo Diddley e imensa. Si profund emotionanta", scrie Iggy Pop in comentariul sau. Idolul lui Moby este Jerry Lee Lewis, omul care s-a folosit de pian ca de o orchestra. „Parea ca pianul a disparut de pe scena rock’n’roll, dar el avea o percutie atit de buna incit puteai auzi ciocanele lovind coardele pianului in timpul concertelor", a comentat el.

Era de asteptat ca idolul lui Britney Spears sa fie Madonna (foto, celebrul lor sarut). Inca de la inceputul carierei sale era destul de clar cine ii este model. „Este primul star pop femeie care a preluat controlul asupra fiecarui aspect al carierei ei si si-a asumat responsabilitatea pentru propria imagine, indiferent cite lovituri a primit", scrie Spears. Marilyn Manson se simte foarte aproape de filosofia, stilul de viata si muzica solistului vocal de la The Doors. „In clasa a X-a mi s-a spus sa citesc «No One Here Gets Out Alive», biografia lui Jim Morrison. Tot ceea ce ma intereseaza acum isi are radacinile in cartea aia."