Starbucks Corp l-a inlocuit pe directorul executiv Jim Donald cu fondatorul si presedintele companiei, Howard Schultz, si anunta ca va incetini extinderea agresiva a lantului de magazine in SUA, informeaza Reuters, citata de NewsIn. Schultz, care a f
Starbucks Corp l-a inlocuit pe directorul executiv Jim Donald cu fondatorul si presedintele companiei, Howard Schultz, si anunta ca va incetini extinderea agresiva a lantului de magazine in SUA, informeaza Reuters, citata de NewsIn. Schultz, care a fost director executiv intre 1987 si 2000, a declarat ca Starbucks isi va inchide magazinele din SUA care merg in pierdere, sporindu-si dezvoltarea pe plan international.
Investitorii au redus valoarea celui mai mare lant de cafenele din lume la 13 miliarde de dolari in 2007, din cauza vanzarilor slabe din SUA. Ingrijorarile privind reducerea vanzarilor din SUA, preturile mari si concurenta facuta de rivali precum McDonald's au nelinistit Starbucks pentru mai multa vreme. O intrebare este cum se vor schimba lucrurile dupa numirea lui Schultz, care a fost intotdeauna un presedinte activ, in functia de CEO. Odata cu incetinirea extinderii lantului de magazine in SUA, Starbucks a anuntat si o imbunatatire a performantei magazinelor existente.
Intr-o scrisoare adresata Executivului companiei si lui Jim Donald anul trecut, Schultz atragea atentia asupra faptului ca aparatele din cafenele, vanzarea de cafea in pungi si noul design au condus la o sterilizare a lantului de cafenele, ce a atras concurenta companiilor de fast-food si a altora.
Schultz a recunoscut ca a fost la randul sau responsabil pentru multe dintre lucrurile pe care le condamna in scrisoare, insa a afirmat ca este primul care recunoaste ca Starbucks se indeparteaza de imaginea pe care o reprezenta la inceput.
Schultz a achizitionat Starbucks Coffee Company in 1987 si a transformat micul magazin din Seattle intr-una dintre cele mai cunoscute marci la nivel mondial.
In prezent, Starbucks are 15.000 de cafenele, dintre care 10.000 in Statele Unite ale Americii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.