Barack Obama a obtinut sapte din zece voturi pentru democrati intr-o mica localitate din New Hampshire, iar Hillary Clinton isi face griji pentru viitorul copiilor din SUA.Doamna Clinton, suparata de esecul din primele scrutine. Foto: Reuters In Dixville Notch, o localitate izolata din munti, aproape de granita cu Canada, cu doar 17 alegatori inregistrati, voturile au fost exprimate si numarate imediat dupa miezul noptii de luni spre marti. Senatorul Barack Obama a fost declarat cistigator cu 7 din 10 voturi exprimate pentru democrati. Fostul senator John Edwards a obtinut doua voturi, iar guvernatorul statului New Mexico, Bill Richards, unul. Hillary Clinton nu a primit nici un vot. La republicani, din cele sapte voturi, senatorul John McCain a cistigat patru, fostul guvernator de Massachusetts, Mitt Romney, doua, iar Rudolph Giuliani, fostul primar al orasului New York, doar unul. Scrutinele din Dixville Notch si Harts Location reprezinta primul vot direct in alegerile primare din New Hampshire pentru desemnarea candidatilor la prezidentialele din noiembrie. Un sondaj recent citat de CNN arata ca in New Hampshire Obama se mentine in frunte, cu 39% din optiunile electoratului, mai mult cu 9% decit Hillary Clinton. In tabara republicana, McCain conducea cu 31% din voturi, urmat de Romney cu 26%, Huckabee cu 13% si Giuliani cu doar 10%.

Fostul secretar de stat american Colin Powell se bucura de succesul politicianului de culoare Barack Obama in cursa pentru investitura la Casa Alba. Powell, primul secretar de Stat american de culoare, a declarat intr-un interviu ca americanii ar trebui sa se bucure de momentul in care cineva ca Obama poate depasi toate vechile bariere despre care oamenii credeau ca exista in ceea ce priveste „oportunitatile accesibile afroamericanilor". „Argumentul ca el n-ar fi suficient de negru este o absurditate", considera fostul sef al diplomatiei americane. „El se prezinta nu drept o persoana de culoare, ci drept un american care doreste sa fie presedintele SUA. Ar trebui sa-l consideram un candidat la presedintie care intimplator este de culoare, si nu drept un candidat de culoare la presedintie", a mai spus Powell.

Pe de alta parte, Hillary Clinton face presiuni asupra finantatorilor campaniei sale electorale pentru a obtine mai multi bani, dupa infringerea suferita in Iowa. Neoficial, campania lui Hillary mai dispune de 15-25 de milioane de dolari, din cele 50,5 milioane cit avea la sfirsitul lui septembrie. Hillary l-a atacat luni din nou pe Obama, declarind ca al-Qaeda e foarte interesata de alegerile din SUA, si a facut apel la americani sa nu-si asume riscul alegerii unui presedinte neexperimentat, mai ales in ceea ce priveste preluarea comenzii fortelor armate. Hillary a fost pe punctul de a izbucni in lacrimi, raspunzind emotionata unei intrebari legate de mersul campaniei sale electorale: „Nu este usor... dar cred cu pasiune in ceea ce fac. Aceasta tara mi-a dat atit de multe incit nu vreau sa facem un pas inapoi", a spus ea, dind impresia ca abia isi stapineste lacrimile. „Unii cred ca alegerile sint un joc, dar e vorba de tara noastra, de viitorul copiilor nostri", a adaugat fosta prima doamna.