Pilotul britanic a cistigat 700.000 de dolari in 2007, dar va incasa 138 de milioane de dolari in urmatorii patru ani.

Plecarea lui Fernando Alonso de la McLaren l-a lasat pe tinarul Lewis Hamilton sa ocupe postul de VIP la scuderia britanico-germana, care

si-a prezentat luni monopostul cu care va concura in 2008. Noul statut al debutantului de anul trecut se traduce, in conturi, printr-o suplimentare pantagruelica a salariului. Conform cotidianului „Marca", pilotul care in 2007 a avut un salariu de 700.000 de dolari a semnat un nou contract cu McLaren si va avea in conturi 138 de milioane de dolari in urmatorii patru ani, fara a lua in calcul sponsorii personali ai vedetei de 23 de ani. In 2008, el va cistiga 17 milioane de dolari, plus un bonus de sase milioane in cazul in care va deveni campion mondial de Formula 1. „Este de inteles de ce si-a mutat resedinta in Elvetia, pentru ca ar fi trebuit sa plateasca impozite de 29 de milioane de lire sterline guvernului de la Londra daca nu facea acest lucru", comenteaza ironic „News of the world". „Imi place enorm de mult la McLaren, asa cum am mai spus-o, as vrea sa-mi inchei aici cariera", a declarat si Hamilton la prezentarea oficiala de luni.

Singurul mai putin fericit de la McLaren pare sa fie directorul general Ron Dennis, pentru care contractul cu Hamilton pare sa fie ultimul semnat in aceasta calitate. Cotidianul „The Guardian" a scris ieri ca sezonul tumultuos din 2007, cu scandalul de spionaj care a dus la depunctarea echipei, ii va fi fatal lui Ron Dennis, a caruia demisie este asteptata inaintea inceperii noului CM. Aminarea deciziei s-a datorat negocierilor dure cu Mercedes, care detine 40% din scuderie, doar cu cite 10% mai mult decit Dennis si un alt actionar, Mansour Ojjeh.

Fernando Alonso, fostul pilot de la McLaren, se uita superior din conturi la Hamilton. Conform presei spaniole, el va incasa la Renault circa 50 de milioane de dolari pe an, devenind astfel sportivul cu cele mai mari venituri anuale dupa jucatorul de golf Tiger Woods. Britanicul nu este nici macar al doilea in sporturile cu motor, Kimi Raikkonen, actualul campion mondial, incasind, conform revistei „Forbes", circa 40 de milioane de dolari.