Suma echivalenta in moneda europeana a veniturilor bugetate pentru acest an din taxa auto a fost calculata pe baza cursului de schimb de 3,18 lei/euro, pe care a fost elaborat proiectul de buget pentru 2008. In primele zece luni ale anului trecut, st
Suma echivalenta in moneda europeana a veniturilor bugetate pentru acest an din taxa auto a fost calculata pe baza cursului de schimb de 3,18 lei/euro, pe care a fost elaborat proiectul de buget pentru 2008. In primele zece luni ale anului trecut, statul a incasat 714,3 milioane lei din taxa de prima inmatriculare. Reamintim, Comisia Europeana a trecut la a doua etapa a procedurii de infringement impotriva Romaniei in cazul taxei de prima inmatriculare, autoritatile de la Bucuresti avand la dispozitie doua luni pentru a se conforma solicitarilor CE, care va inainta, in caz contrar, o plangere la Curtea Europeana de Justitie. Guvernul a anuntat ca va modifica taxa, prin ordonanta de urgenta, pentru corelarea nivelului acesteia cu valoarea de piata a masinii, urmand sa fie redefinit termenul de masina noua si sa fie introdusa o procedura de contestare pentru persoanele care se considera nedreptatite. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.