NBC a decis sa nu difuzeze ceremonia de acordare a premiilor Asociatiei Jurnalistilor Straini de la Hollywood din cauza absentei starurilor, asa ca decernarea se va face in cadrul unei conferinte de presa de o ora.

Foto: Reuters Reteaua tv a decis sa umple golul ramas in program cu materiale si stiri referitoare la Globurile de Aur, inclusiv transmisia unei conferinte de presa in care se vor anunta cistigatorii premiilor din acest an.

Insa nici aceasta decizie nu a multumit Writers Guild of America (WGA, asociatia scenaristilor de la Hollywood), ai carei reprezentanti au declarat ca banuiesc ca manevra e o smecherie a NBC menita sa ii determine sa isi retraga pichetele. „Sintem foarte dezamagiti ca traditionala noastra ceremonie nu va avea loc in acest an si ca milioane de telespectatori vor fi privati de imaginea starurilor lor favorite", a declarat pentru „LA Times" Jorge Camara, presedintele Asociatiei Jurnalistilor Straini de la Hollywood, cea care acorda Globurile de Aur.

Absenta ceremoniei de premiere, programata pentru 12 ianuarie, este cauzata de faptul ca Screen Actors Guild - asociatia actorilor de la Hollywood - si-a sfatuit membrii sa se solidarizeze cu WGA, asta insemnind ca staruri nominalizate sau prezentatoare precum Julia Roberts, Angelina Jolie, George Clooney si Johnny Depp, au refuzat sa apara la decernarea premiilor. Ramine insa de vazut cite celebritati vor aparea sa isi ridice trofeul.

Un director pe publicitate al unui mare studio, care a refuzat sa fie citat, a declarat pentru „LA Times" ca nu va risca sa isi umileasca actorii - daramite sa cheltuiasca mii de dolari pentru transportul si stilistii necesari lor - aducindu-i intr-o sala de conferinte doar ca sa afle ca nu obtin distinctiile la care au fost nominalizati.

Globurile de Aur reprezinta prima ceremonie de premiere din industria cinemaului ce a cazut prada grevei scenaristilor de la Hollywood, care cer ca drepturile de autor sa le fie platite si pentru productii destinate exclusiv online-ului. Inainte de cooptarea VIP-urilor, scenaristii decisesera oricum sa nu scrie texte pentru ceremonie. Oscarurile ar putea avea si ele parte de aceeasi soarta ca si Globurile.