Va rog sa ma iertati pentru marturisirea pe care urmeaza sa v-o fac: acum citeva zile, cind se tot difuzau la stiri imaginile cu oropsitii care stateau de 30 de ore pe Aeroportul Otopeni, am ris cu lacrimi.

Nu pentru ca saracii oameni patisera ce patisera, ci pentru ca strigau „Vrem avion! Vrem avion! Vrem avion!". Mi s-a parut amuzant, mai ales fiindca, la auzul lui „Vrem avion!", mi-am imaginat comentariile telespectatorilor care traiesc din pensie sau din salariul minim pe economie si n-au apucat sa zboare vreodata: „Ia uite-i p-astia! Ai dracu’ nenorociti, nu le mai ajunge! Vor avion, auzi! Noi n-avem ce minca si astia vor avion! Huoo! Jos avioanele! Vrem mincare! Vrem transport gratuit! Vrem pensii!". Asta in timp ce, cu siguranta, alde Tiriac si Patriciu au perceput cu totul altfel situatia: „Ia uite-i si pe fraierii astia cum tipa! Saracii, oare n-or vedea cit sint de penibili? Pai, daca vor avion, de ce nu-si cumpara, bai, nene?"…

O discutie de pe Antena 2 intre Moni Columbeanu si o moderatoare m-a cutremurat. Genericul era „Moda in 2008", iar unul dintre subiecte - „genele false".

„Am vazut in diverse prezentari de moda manechine cu gene false. Ce parere ai despre asta?", a intrebat-o moderatoarea pe Monica. Cu un aer de academiciana de renume mondial, Monica a raspuns: „Este cea mai mare prostie sa porti gene false. Eu am incercat si, analizindu-ma apoi in fotografii sau in diverse materiale video, am constatat ca ma dezavantajau". Apoi, ca dezbaterea sa fie rotunjita de parerea unui specialist, un domn prezent alaturi de cele doua doamne a conchis: „E clar ca, daca porti gene false in fiecare zi, poti sa-ti faci tie un mare rau". Tare, nu? Eu n-am avut decit un singur regret: ca a lipsit din studio un flipchart la care sa fi iesit Moni sa ne faca si niste grafice, ca sa intelegem mai bine cum sta treaba cu genele false.