Facturile la intretinere ale romanilor vor creste de luna viitoare, odata cu majorarea tarifelor la gaze. „La sfarsitul acestei luni vom stabili cu cat va creste pretul gazelor pentru populatie si cand se va aplica majorarea. Deocamdata, sunte
Facturile la intretinere ale romanilor vor creste de luna viitoare, odata cu majorarea tarifelor la gaze. „La sfarsitul acestei luni vom stabili cu cat va creste pretul gazelor pentru populatie si cand se va aplica majorarea. Deocamdata, suntem in negocieri cu operatorii din domeniu, dar mai mult ca sigur cresterea va fi sub 10%“, ne-a declarat Gabriel Sarbu, directorul Diviziei de preturi si tarife din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Romanii ar fi trebuit sa plateasca mai mult pentru gazele livrate incepand cu prima zi a acestui an, odata cu scumpirea semnificativa a gazelor din import. Pentru primul trimestru, Autoritatea a estimat un pret mediu de 370 dolari/1.000 mc (876,20 lei) pentru gazele naturale din import. Aceasta inseamna o crestere cu 55 de dolari fata de tarifele din ultimul trimestru din 2007. Calculele indicau majorari de aproximativ 15% ale tarifelor la consumatorul final.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.