Parchetul de pe langa Judecatoria Turda a demarat cercetari in cazul a doi ziaristi clujeni agresati in weekend in timp ce realizau un reportaj in statiunea Baisoara. Agresorul este Mihail Dan Antonescu, fiul fostului deputat PSD Nicolae Napoleon An
Parchetul de pe langa Judecatoria Turda a demarat cercetari in cazul a doi ziaristi clujeni agresati in weekend in timp ce realizau un reportaj in statiunea Baisoara. Agresorul este Mihail Dan Antonescu, fiul fostului deputat PSD Nicolae Napoleon Antonescu, acuzat de lovire si distrugere. Echipa postului local de televiziune One TV, formata din reporterul Ala Spranceana si cameramanul Florin Ferentiu, se aflau in 5 ianuarie pe partia de schi din Muntele Baisorii unde realizau un material legat de atmosfera din aceasta statiune in primul weekend din 2008.

„Voiam sa vedem cat este de aglomerata partia si cum se simt turistii. Dupa o jumatate de ora de filmari, am vorbit cu un instructor de schi pentru a ne da un sincron in legatura cu activitatea sa. L-am intervievat, iar apoi ne-am indepartat de el pentru a-l filma in timp ce le explica micutilor cum sa schieze. In acest timp, s-a apropiat de noi un individ, care a inceput sa-l loveasca pe cameraman cu schiul si cu betele“, ne-a relatat reporterul clujean, care a precizat ca, in timp ce lo vea cu schiul, agresorul spunea: „Cine sunteti voi de ne filmati copiii?“. Ala Spranceana ne-a marturisit ca a incercat sa-l opreasca pe agresor, insa acesta a inceput s-o loveasca si pe ea. „Am primit un pumn in ficat, m-a lovit cu picioarele, m-a bruscat“, a spus ziarista, afirmand ca atacatorul s-a oprit abia dupa ce a intervenit multimea de pe partie.

In acest timp, cineva a sunat la 112, iar dupa cateva minute si-au facut aparitia in zona jandarmii de la Postul de Jandarmi Baisoara. Agentii de ordine i-au cerut agresorului sa se legitimeze, dar acesta a refuzat in prima faza sa prezinte vreun act. In cele din urma agresorul a fost identificat ca fiind Mihail Dan Antonescu. El are 27 de ani si locuieste in Bucuresti. Mihail Dan Antonescu este fiul fostului deputat PSD Nicolae Napoleon Antonescu. Nicolae Napoleon Antonescu a fost ales deputat in Prahova pe listele Partidului Democratiei Sociale din Romånia. Din 2001 a trecut la PSD, odata cu transformarea partidului, incheindu-si mandatul de deputat in 2004.

Plangere la Jandarmerie pentru lovire si distrugere
Reporterul Ala Spranceana si cameramanul Florin Ferentiu au depus plangere la Jandarmerie pentru lovire si distrugere. Generalul de brigada Aurel Litan, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj, a declarat ca dupa sesizare, Postul de Jandarmi Baisoara a intocmit dosar penal. S-au facut actele premergatoare urmaririi penale, cazul fiind inaintat apoi la Parchetul de pe langa Judecatoria Turda pentru continuarea cercetarilor.

Ala Spranceana a spus ca a tinut ca bucuresteanul sa fie pedepsit pentru ca in cei sase ani de munca in presa nu a mai patit asa ceva si ca nu si-a inchipuit niciodata ca un barbat poate lovi cu atata ura o femeie. „Nu mi-a venit sa cred.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.