Compania International Marketing & Sales Group Limited (IMSG) din Marea Britanie, cu activitati in domeniul serviciilor de vanzari si marketing, a preluat firma romaneasca de profil Business Ideas Provider Grup (BiP), detinuta de Eugen si Ioana S
Compania International Marketing & Sales Group Limited (IMSG) din Marea Britanie, cu activitati in domeniul serviciilor de vanzari si marketing, a preluat firma romaneasca de profil Business Ideas Provider Grup (BiP), detinuta de Eugen si Ioana Saulea, pentru 3,3 milioane dolari. Acordul de preluare a companiei romanesti, semnat la 21 decembrie 2007, a fost anuntat de grupul britanic la sfarsitul anului trecut, fara sa fie insa prezentate detalii privind termenii achizitiei. Tranzactia va fi finalizata in 2011.
"Achizitia va fi realizata in trei etape, IMSG preluand, intr-o prima etapa, 50% din actiunile BiP. Restul de 50% din titluri vor fi cumparate in doua faze distincte, respectiv 25% in 2009 si 25% in 2011, pretul acestora fiind stabilit in urma unui audit independent. Valoarea totala estimata a tranzactiei este de 3,3 milioane dolari, insa avem de-a face cu un mecanism care urmeaza sa produca rezultate in timp si care este conditionat de performanta BiP ca grup. Asadar, pretul de achizitie este direct proportional cu rezultatele financiare ale companiei", se arata intr-un comunicat al firmei romanesti.
Structura organizationala si actuala echipa manageriala a BiP Grup vor fi pastrate in acelasi format, urmand sa fie consolidate si dezvoltate ulterior.
"Parteneriatul cu IMSG a fost incheiat pe patru ani, urmand ca la sfarsitul acestei perioade BiP Grup sa fie achizitionata in totalitate", a declarat in comunicat directorul general al BiP Grup, Eugen Saulea.
BiP Grup a fost infiintata in Bucuresti, in anul 2004, de catre Eugen si Ioana Saulea si ofera servicii specializate de merchandising, promovare, vanzare si distributie companiilor din Europa de Est.
Firma are o retea de sapte filiale si a raportat in anul 2006 o cifra de afaceri de 2,9 milioane de lei si un profit net de 1,46 milioane de lei.
IMSG a fost infiintat in 1996 de Gregory Thain, presedinte si director general al grupului.
Grupul este listat din anul 2005 pe piata alternativa AIM, administrata de Bursa din Londra si are o capitalizare de piata de 150 milioane dolari.
International Marketing & Sales Group Limited are activitati in Rusia, Comunitatea Statelor Independente, Turcia, Ungaria si India, prin cele 20 de birouri pe care le detine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.