Fiara. Expertii spun ca jaguarul a facut singur spartura prin care a evadat Gradina Zoologica din Capitala va fi redeschisa publicului la inceputul saptamanii viitoare. Conducerea parcului din Baneasa a anuntat, ieri, ca a luat aceasta decizie dupa
Fiara. Expertii spun ca jaguarul a facut singur spartura prin care a evadat Gradina Zoologica din Capitala va fi redeschisa publicului la inceputul saptamanii viitoare. Conducerea parcului din Baneasa a anuntat, ieri, ca a luat aceasta decizie dupa ce expertii politiei au finalizat ancheta in cazul jaguarului negru care, in incercarea de a evada, a fost ucis la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut de catre angajatii Zoo. Din datele organelor de cercetare reiese ca felina nu a fost "ajutata" sa scape din cusca de o persoana din interiorul gradinii, desi anchetatorii au intocmit, la momentul respectiv, un cerc de suspecti format din nu mai putin de 16 angajati, intre care ingrijitori si medici. In plus, s-a stabilit ca plasa de la cusca jaguarului negru s-a erodat in timp si a cedat deoarece nu era foarte bine sudata. Cu alte cuvinte, reprezentantii politiei au ajuns la concluzia ca jaguarul Bety, in varsta de doi ani, a facut o spartura de 50 cm pe orizontala si 30 cm pe verticala, lucru putin probabil. Expertiza efectuata de reprezentantii Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) pe cadavrul felinei arata ca animalul nu a murit in urma agresiunii fizice. Singura ipoteza care ramane, deocamdata, in picioare este ca jaguarul ar fi decedat din cauza tranchilizantelor. Daca acest lucru va fi confirmat, vor stabili analizele de laborator ale IDSA, care inca nu au fost finalizate.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.