Tarifele pentru distributia de joasa tensiune au scazut, iar pentru inalta tensiune s-au majorat.

Consumatorii industriali captivi platesc, de la 1 ianuarie, tarife diferentiate la electricitate in functie de regiunea geografica in c
Tarifele pentru distributia de joasa tensiune au scazut, iar pentru inalta tensiune s-au majorat.

Consumatorii industriali captivi platesc, de la 1 ianuarie, tarife diferentiate la electricitate in functie de regiunea geografica in care se gasesc, populatia urmind a plati acelasi pret ca si pina in prezent. Noile tarife au fost stabilite de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, diferentiate pe nivelul de tensiune al retelelor de distributie. Astfel, tarifele de distributie a energiei prin retele de joasa tensiune au scazut pentru cele mai multe dintre companiile de profil, in timp ce pentru energia de medie si inalta tensiune tarifele au urcat in cea mai mare parte. Cel mai mare tarif pentru joasa tensiune va fi platit de distribuitorul CEZ din Oltenia, in timp ce nivelul cel mai mic pentru energia la acelasi nivel de tensiune va fi practicat de filiala Electrica Transilvania Nord.

Au fost majorate si tarifele de distributie a energiei prin retelele de inalta tensiune, cea mai mare crestere procentuala, de 42,1%, fiind inregistrata la Electrica Distributie Muntenia Nord, in timp ce valoarea minima a fost consemnata de Electrica Muntenia Sud, de 0,1%. Consumatorii captivi, categorie in care este inclusa si populatia, primesc energie la preturi reglementate de ANRE, iar cei eligibili isi aleg singuri furnizorul si negociaza preturile. Piata de energie a fost deschisa in totalitate la 1 iulie 2007, ceea ce a permis populatiei si micilor consumatori industriali sa devina eligibili.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.