Grupul infractional condus de Anton Stan si sotia acestuia, Carmen Liliana Anghel, a escrocat zeci de persoane expropriate de fostul regim comunist. Reteaua de escrocherie marca Anton Stan a mai dat o lovitura in cazul unei vile mostenite de fiica ge
Grupul infractional condus de Anton Stan si sotia acestuia, Carmen Liliana Anghel, a escrocat zeci de persoane expropriate de fostul regim comunist. Reteaua de escrocherie marca Anton Stan a mai dat o lovitura in cazul unei vile mostenite de fiica generalului Samsonovici, Lucia Samsonovici de la tatal sau, evaluata la peste un milion de euro, potrivit datelor oferite de rudele mostenitorilor de drept. Conform acestora, familia Stan si-a insusit vila (foto)in baza unor imputerniciri dubioase, edificiul fiind ulterior revandut in mai multe randuri, pentru a se pierde urma ilegalitatilor. Printr-o decizie a judecatoriei din decembrie 1998, vila, aflata pe strada Logofat Luca Stroici nr. 15 din Bucuresti, a fost acordata atat fiicei cat si sotiei generalului, cu toate ca aceasta din urma decedase in urma cu zece ani. Primul pas de insusire a vilei de catre reteaua de escrocherie a fost facut prin intermediul lui Vladescu Olt Marin, care, in baza unei imputerniciri indoielnice, i-a vandut in 1999 lui Anton Stan cota parte a mostenirii, care apartinea Luciei Samsonovici, la pretul de 150.000 de dolari. Dupa numai doua saptamani, Anton Stan a vandut respectiva parte de mostenire sotiei sale, Anghel Carmen Liliana, pentru 400.000 de dolari. Potrivit declaratiilor mostenitorilor de drept ai familiei Samsonovici, si restul mostenirii a intrat rapid in posesia lui Stan, in momentul in care sora sotiei lui Stan Anghel i-a vandut acesteia, in numele decedatei Margareta Samsonovici si restul din vila, pe baza unor acte contrafacute. Ca urmare a tranzactiei, Stan Anghel Carmen Liliana a devenit proprietara intregii vile, in timp ce controlul era detinut tot de Anton Stan printr-o procura speciala de a administra imobilul. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.