O familie de nemti, venita in Romania sa-si petreaca Sarbatorile de iarna, a disparut pur si simplu. Despre sotii Ioan si Maria Keller, cat si despre fiul lor Dennis, nu se mai stie nimic, de mai bine de o luna. Nimeni nu i-a mai vazut si nimeni nu

O familie de nemti, venita in Romania sa-si petreaca Sarbatorile de iarna, a disparut pur si simplu. Despre sotii Ioan si Maria Keller, cat si despre fiul lor Dennis, nu se mai stie nimic, de mai bine de o luna. Nimeni nu i-a mai vazut si nimeni nu i-a auzit mai auzit de cand au plecat din Timisoara, ca sa colinde tara si manastirile din Moldova si Bucovina. Si nici la domiciliul lor din Germania nu s-au mai intors! Parca au intrat in pamant, cu tot cu masina!

Ioan si Maria Keller au emigrat in Germania, inainte de 1989. Cum erau obisnuiti, vacantele si le faceau acasa, in Romania. Mai exact, in familie, la fratele Mariei Keller. Au trecut granita in noaptea de 13-14 noiembrie 2007 pe la PCTF Cenad si s-au indreptat spre Timisoara, la bordul unui autoturism VW Passat Combi, cu numere de Germania, HU-ST 445. Circa o saptamana au ramas la domiciliul lui Petrica Savu, fratele Mariei Keller, care avea un apartament in Timisoara, pe Strada Electronicii din cartierul Circumvolutiunii. "Nu-mi amintesc ziua exacta in care au plecat. Dar au stat cateva zile la noi. Cam o saptamana. Au spus ca se duc pe la Deva, Brasov si ca ar vrea sa viziteze si ceva manastiri din zona Moldovei si Bucovinei. Trebuiau sa revina de Craciun, ca sa petrecem sarbatorile impreuna. Au si lasat mai multe lucruri aici, la noi. Dar nu au mai venit...", spune fratele Mariei Keller.

GAURA NEAGRA. Disparitia celor trei membri ai familiei Keller a fost anuntata la IPJ Timis, abia la data de 8 ianuarie a.c., la mai bine de o luna de zile de la plecarea acestora din Timisoara. Denuntul a fost facut doar dupa ce Petrica Savu a avut confirmarea de la mama cumnatului sau, domiciliata si ea in Germania, ca familia Keller nu a revenit din concediul din Romania. "Chiar nu pot sa-mi explic ce s-a intamplat cu ei. Le-am spus si politistilor ca nu ne-am certat cu ei. Suntem disperati si nu stim ce sa mai credem. Au lasat aici la mine mai multe lucruri. Haine si obiecte personale, dar au lasat si o geanta cu bijuterii de familie, facute din aur si argint. Nu cred ca ar fi plecat in Germania fara ele. Veneau in Romania in fiecare an, in luna august, cand cumnatul meu, Ioan avea concediu. Nu stiu de ce anul acesta au venit iarna si s-au aventurat la un astfel de drum. Acasa la ei, in Germania, a ramas doar Anita, fiica lor de 19 ani. Ioan trebuia sa inceapa lucrul, iar sefii lui l-au somat deja ca va fi dat afara, caci nu s-a prezentat acolo", ne-a declarat Petrica Savu, unul dintre fratii Marei Keller.

ULTIMUL TELEFON. Ultima ruda cu care cei trei au discutat, pe telefonul mobil, a fost Daniel Savu, un alt frate al Marianei Keller. Acesta a vorbit pentru ultima data cu ei chiar in dimineata din ajunul Craciunului. "La 24 decembrie, dimineata, am vorbit cu ei pe mobil. I-am intrebat pe unde sunt, dar relatarea lor a fost destul de incerta. Mi-au zis ca sunt in nordul tarii, iar eu le-am replicat ca nordul e mare si sa imi spuna in ce oras. Mi-au zis ca sunt undeva pe drum intre Moldova si Satu Mare si ca intentioneaza sa petreaca Craciunul chiar la Satu Mare, unde sunt obiceiuri traditionale. Convorbirea a fost destul de scurta, pentru ca eu am insistat ca ei sa o sune pe fiica lor Anita, care a ramas in Germania sa aiba grija de casa. Anita nu stia ce trebuie sa faca cu animalele de companie. De atunci am incercat in fiecare zi, de 3 sau 4 ori pe zi , sa ii sun, insa mobilul este inchis tot timpul si imi intra casuta de mesagerie vocala, pe care se aude vocea cumnatului meu, Ioan Keller.

Toata familia e in alerta, inclusiv cei patru frati ai sai din Germania, care sunt gata sa vina in Romania, sa vada ce s-a putut intampla. Din cauza ca Ioan nu s-a prezentat la serviciu, a primit, deja cateva somatii. Lucra pentru primarie. Nu stim cum sa dam de ei si nici ce li s-a putut intampla. Un accident, sau poate au fost talhariti, nu ne putem da seama", a spus Daniel Savu, fratele femeii disparute. Familia Keller locuieste in oraselul Gerhawser, din landul Hessen, la 50 de kilometri de Frankfurt.

URMARIRE GENERALA. Surse din cadrul IPJ Timis sustin ca disparitia celor trei membri ai familiei Keller este cel putin ciudata. Nici macar un ofiter din cadrul compartimentului de "Urmariti" nu are nici cea mai vaga idee despre ce s-a intamplat cu cetatenii germani si cu masina acestora.

Politia banateana a anuntat Ambasada Germaniei de la Bucuresti care, dupa verificari, a confirmat faptul ca familia Keller nu a mai fost vazuta la domiciliul lor din Gerhawser, inca din luna noiembrie a anului trecut. "Asteptam acum ca Ambasada Germaniei sa ne comunice si in scris acest lucru, tocmai ca sa putem demara procedurile si prin Interpol. I-am dat oricum, deja, in urmarire generala pe teritoriul Romaniei, urmand ca si colegii nostri din Germania sa extinda cercetarile. Mama lui Iosif Keller a facut o reclamatie si la politia germana. E cel mai straniu caz pe care l-am avut in cariera mea. Pana la urma, situatia se va lamuri", afirma un ofiter din cadrul IPJ Timis.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.