Directorul unei sucursale BancPost din Bucuresti, un tanar de 27 de ani, s-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc, cu gandul sa se sinucida, fiindca furase 100.000 de euro din seiful bancii. Politia sustine ca tanarul pierduse o mare parte din bani

Directorul unei sucursale BancPost din Bucuresti, un tanar de 27 de ani, s-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc, cu gandul sa se sinucida, fiindca furase 100.000 de euro din seiful bancii. Politia sustine ca tanarul pierduse o mare parte din bani la cazino. Acum se afla in coma la Spitalul Sf. Pantelimon.

Adrian Pascu a luat cu de la sine putere 100.000 de euro din seiful bancii, a pierdut cea mai mare parte a sumei la cazinou, dupa care s-a aruncat de la ultimul etaj al unui bloc din zona Vitan. Incidentul s-a intamplat in noaptea de
3 spre 4 ianuarie a.c., iar locatarii sustin ca, initial, tanarul avea de gand sa se sinucida prin spanzurare.

SPANZURARE ESUATA. "Mai intai a taiat o sarma din ghena si a incercat sa se spanzure, insa sarma s-a rupt si de-aia, probabil, s-a aruncat de la balconul ghenei", a povestit o locatara. Femeia spune ca a auzit zgomote pe scara blocului, insa nu a iesit sa vada ce se intampla, intrucat "de multe ori mai vin aurolacii aici sa doarma, si am crezut ca si de data aia a fost acelasi lucru". Mai mult, locatarii blocului spun ca nu-l cunosteau pe tanar si ca probabil a ajuns intamplator la locul unde a vrut sa-si puna capat zilelor. Intr-adevar, tanarul nu locuia in blocul respectiv, dar unii si-au amintit ca "in urma cu un an-doi, avea aici o prietena". Administratorul blocului are insa o versiune mai nuantata: "Intr-adevar, mai intai a vrut sa se spanzure, insa apoi, dupa ce sarma s-a rupt, a coborat in strada, a intrat in scara urmatoare, a urcat cu liftul la etajul opt si s-a aruncat de la balconul ghenei", povesteste dl Dragomirescu. Motivul pentru care administratorul si-a intarit spusele este faptul ca in balconul scarii cu pricina se vad clar urmele pantofilor lui Adrian Pascu. "Tot aici a facut si politia poze", a adaugat acesta. Sinucigasul a supravietuit cazaturii, iar acum se afla in coma la Spitalul Sf. Pantelimon. Potrivit Politiei Capitalei, autorul furtului de 100.000 de euro din sucursala Bancpost de pe Bulevardul Timisoarei este chiar directorul bancii, Adrian Pascu, sinucigasul ar fi jucat 60.000 de euro la un cazinou, diferenta de bani nefiind inca gasita.

DISCRETIE "BANCARA". Ieri-dimineata la Agentia Bancpost-"Romancierilor", din Bucuresti, Bulevardul Timisoara nr. 73 era o atmosfera linistita. Clienti putini la prima ora. Lucratorii bancari - un barbat si cateva femei, unele mai tinere, altele intre doua varste -, asaltati de ziaristi, incercau sa dea impresia ca nu s-a intamplat "nimic deosebit" in sucursala lor in ultimele zile. Incercam sa aflam cate ceva despre tanarul director al agentiei, care a incercat sa-si puna capat zilelor si zace acum in spital, la terapie intensiva, luptandu-se cu moartea.

"Nu putem sa va spunem nimic, vorbiti cu domnul Bogza (presedintele Bancpost - n.r.), dansul ne-a interzis sa facem orice fel de declaratie" - ne-a taiat-o scurt o doamna, altfel destul de politicoasa. Mai facem o incercare: "Noi vrem totusi sa ne spuneti dumneavoastra, pentru cititorii ziarului, ce fel de om este tanarul Adrian Pascu, colegul si seful dvs., cum se comporta ca director de agentie, daca in ultima perioada ati sesizat ceva in comportamentul lui etc.". "Daca doriti informatii cu privire la vreunul din produsele oferite de banca noastra, vi le putem oferi cu placere. Altceva, nu va putem spune" - ne-a retezat-o din nou "interlocutoarea" noastra.

BAIAT BUN. Cand am ajuns pe Strada Titel Petrescu din Drumul Taberei, la domiciliul sinucigasului, in fata blocului numarul 4 fojgaiau colegii de la variate televiziuni. Ne-am insinuat in bloc si am dat nas in nas cu o doamna in varsta, cooperanta. Ne-a spus: "Eu stau la numarul 15 de curand, nu l-am cunoscut, dar dupa ce am vazut la televizor ma gandesc la el ca si cum ar fi fost al meu". Am sunat la apartamentul numarul 11, unde sta Adrian Pascu impreuna cu parintii sai. Nu a raspuns nimeni. La fel s-a intamplat si la majoritatea apartamentelor de la etajul unu. Doar vecinul de la numarul 8 a deschis: "Dom'le, eu il cunosc pe baiatul de douazeci si trei de ani. E politicos, bine crescut, nu am auzit niciodata scandal de la ei din apartament. Nu cred ca avea probleme psihice... a fost ceva de moment, zic eu, imi pare rau pentru el."

Ne-am uitat pe avizierul cu intretinerea, familia Pascu nu avea nici o datorie. Tot de acolo am luat si numarul de telefon al administratorei Munteanu Valentina. Doamna respectiva a aflat de la noi ce s-a intamplat cu Adrian: "Habar nu aveam ce a patit! Saracul de el... era asa de linistit. Nu credeam ca e in stare sa fure banii aia. Parea cel mai normal om din lume!"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.