Banca Comerciala Romana a anuntat, ieri, in mod oficial, demisia lui Daniel Daianu din consiliul de supraveghere al bancii, pe motiv ca economistul doreste "sa se achite corespunzator de atributiile sale ca europarlamentar", in lipsa unor norme clare
Banca Comerciala Romana a anuntat, ieri, in mod oficial, demisia lui Daniel Daianu din consiliul de supraveghere al bancii, pe motiv ca economistul doreste "sa se achite corespunzator de atributiile sale ca europarlamentar", in lipsa unor norme clare vizand compatibilitatea celor doua functii. Daianu si-a inaintat demisia la sfarsitul anului trecut, pe 24 decembrie, "data a incetarii mandatului de membru al consiliului de supraveghere al BCR si a tuturor atributiilor si angajamentelor care decurg din aceasta calitate", la peste doi ani de la intrarea sa in BCR.
"Nu am vrut sa creez un precedent, desi nu exista o interdictie, iar legislatia romaneasca nu sugereaza incompatibilitatea celor doua functii. Din punctul de vedere al pozitiei de europarlamentar, nu am voie sa fiu intr-o stare conflictuala. Legea nu e tocmeala", a declarat ieri Daniel Daianu, pentru NewsIn. Profesorul de economie a spus ca "legislatia ar trebui sa stabileasca, in perioada urmatoare, care sunt compatibilitatile si incompatibilitatile europarlamentarilor romani". El a dat, pe de alta parte, exemplele Germaniei sau Austriei, unde functii similare celor detinute de el sunt compatibile prin lege. Inlocuitorul lui Daianu in consiliul de supraveghere urmeaza sa fie votat la urmatoarea adunare generala a actionarilor.
Europarlamentarul a explicat ca procedura de inlocuire a sa cu un alt membru in Consiliul de Supraveghere este cea standard, persoana fiind numita in adunarea generala a actionarilor si urmand sa fie apoi aprobata de banca centrala. "Deciziile pot fi luate cu patru voturi. Acele patru voturi nu au cum sa nu fie toate pe aceeasi lungime de unda, deoarece reprezinta, in fond, actionarul majoritar", a mai spus Daianu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.