Postul de televiziune NBC impreuna cu HFPA (Hollywood Foreign Press Association) au stabilit, de comun acord, luni, ca gala de decernare a Globurilor de Aur sa nu se mai tina, fiind inlocuita cu o conferinta de presa. Acest lucru insa nu schimba dec
Postul de televiziune NBC impreuna cu HFPA (Hollywood Foreign Press Association) au stabilit, de comun acord, luni, ca gala de decernare a Globurilor de Aur sa nu se mai tina, fiind inlocuita cu o conferinta de presa. Acest lucru insa nu schimba decizia regizorului roman Cristian Mungiu de a fi prezent la anuntarea oficiala a castigatorilor.

Este pentru prima data in istoria galei Globurilor de Aur cand aceasta este anulata, iar pierderile pentru postul american de televiziune NBC vor fi imense. In 12 ani de colaborare cu Asociatia Presei Straine de la Hollywood, NBC a reusit sa transforme acest eveniment intr-o adevarata masina de produs bani, Globurile de Aur fiind urmarite de peste 20 de milioane de telespectatori anual. In ultimii ani, postul de televiziune a obtinut intre 10 si 15 milioane de dolari din transmiterea acestui eveniment. Pe langa aceste sume, se vor pierde acum si incasarile de pe urma petrecerilor de dupa eveniment, la care un loc costa pana la 150.000 de dolari. Pentru a-si trimite starurile la acest eveniment, studiourile chestuiesc foarte multi bani, iar cum editia de anul acesta a Globurilor va fi una lipsita de stralucire, c ompaniile nedorind sa-si puna actorii in situatii penibile. Surse apropiate regizorului roman nominalizat la premiul pentru cel mai bun film strain, Cristian Mungiu, ne-au declarat ca acesta va fi prezent la Globurile de Aur, indiferent de ce se intampla.

Materiale inregistrate in locul petrecerilor de dupa
Din cauza grevei sindicalistilor din WGA (Writers Guild Association), a 65-a gala de decernare a Globurilor de Aur a fost anulata si inlocuita cu o conferinta de presa care va avea loc la Beverly Hilton, Los Angeles. Reteaua americana de televiziune va transmite, incepand cu ora locala 18.00 (02.00 GMT, luni), conferinta de presa, care va dura 60 de minute, in cadrul careia se vor anunta castigatorii Premiilor Globul de Aur. Inainte de aceasta, pentru a umple golul lasat de transmisiunea directa a momentului sosirii vedetelor pe covorul rosu, NBC va difuza, timp de doua ore, materiale si interviuri inregistrate cu si despre nominalizati. Decizia Asociatiei Presei Straine de la Hollywood de anulare a fastuoasei ceremonii a venit dupa ce, in mai multe randuri, acestia au incercat sa convinga NBC sa nu transmita in direct gala. Sindicatul scenaristilor amenintase cu pichetarea locatiei daca ar fi existat o ceremonie fastuoasa, difuzata de postul de televiziune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.