Reactiile antiromånesti aparute dupa asasinarea Giovannei Reggiani au avut efect si in fotbal: sefii din Liga I au contramandat stagiile de pregatire din Italia. Mai mult, turneul „Norcia Winter Cup”, unde participau anual numeroas
Reactiile antiromånesti aparute dupa asasinarea Giovannei Reggiani au avut efect si in fotbal: sefii din Liga I au contramandat stagiile de pregatire din Italia. Mai mult, turneul „Norcia Winter Cup”, unde participau anual numeroase formatii de la noi, a fost desfiintat in acest an. Cele mai multe dintre echipele romånesti au preferat astfel sa efectueze cantonamente in Turcia sau Cipru, care de altfel sunt si mult mai ieftine.

Cazul italiencei Giovannei Reggiani, omorate de romanul Romulus Mailat, continua sa aiba repercusiuni si asupra sportului. Mai exact, conducatorii din fotbal au contramandat orice stagiu de pregatire pe care urmau sa-l efectueze echipele noastre in Italia. Anii trecuti, aceasta tara era o destinatie favorita in aceasta perioada de iarna, in special turneul de la Norcia. „Mergeam acolo pentru ca aveam conditii foarte bune de pregatire, indiferent de vreme, si pentru ca puteam disputa cateva meciuri cu adversari care practicau un alt fel de fotbal, destul de valorosi, care ne puneau reale probleme. In plus, beneficiam de terenuri foarte bune de antrenament si baietii erau bucurosi ca scapau de zapad a si terenurile mocirloase de la noi. Majoritatea erau multumiti acolo”, ne-a declarat unul dintre conducatorii abonati la cel mai cunoscut turneu de pregatire, Norcia Winter Cup. Ajunsa la a 7-a editie, competitia nu se va mai desfasura, cel putin in acest an, explicatia fiind una cat se poate de simpla: absenta formatiilor romanesti. Astfel, spre exemplu, Politehnica Iasi, care a castigat competitia in urma cu doi ani, va fi nevoita sa efectueze doar un cantonament la Baile Felix, iar altele au ales sa plece in Turcia sau Cipru. Antrenorul echipei din Dealul Copoului, Ionut Popa, confirma ca Italia este ocolita de romani si din cauza ultimelor evenimente in care imigrantii romani au fost implicati in Peninsula: „Dupa ultimele patanii cu 'marocanii>> nostri din Italia nu cred ca este cea mai buna destinatie pentru pregatirea de iarna”.

Ciorea si Badaluta au calcat pe bec in Peninsula
Lumea sportului romanesc a fost prinsa si ea de mai multe ori „in ofsaid” pe teritoriul Italiei. Performeri la acest capitol par a fi fotbalistii, care au facut destule valuri cu pataniile lor. Spre exemplu, in 2000, mijlocasul Astrei Ploiesti, Lucian Ciorea, a fost prins la furat, intr-un magazin, in timp ce era in cantonament cu echipa la Norcia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.