Expertii criminalisti din cadrul Politiei Capitalei au finalizat raportul de expertiza privind conditiile in care jaguarul negru a evadat din cusca Gradinii Zoologice la sfårsitul lunii noiembrie a anului trecut. Conform acestora, in evadare n
Expertii criminalisti din cadrul Politiei Capitalei au finalizat raportul de expertiza privind conditiile in care jaguarul negru a evadat din cusca Gradinii Zoologice la sfårsitul lunii noiembrie a anului trecut. Conform acestora, in evadare nu a intervenit o måna criminala, ci a fost vorba doar de invechirea plasei de sårma si forta animalului. Reamintim cititorilor nostri ca pe terenurile Gradinii Zoologice se bat mai multi speculanti imobiliari. In aceeasi situatie se afla si Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” si Centrul de Echitatie al Jandarmeriei. Si acestea sunt vizate de speculantii imobiliari care doresc sa construiasca acolo vile.

“Expertii au finalizat expertiza tehnico-stiintifica traseologica a plasei rupte de la cusca jaguarului, acestia dovedind ca aceasta s-a rupt in timp. Desi sudata pe cadru, ochiurile sale 'unul pe fata, unul pe dos>> nu erau sudate intre ele, iar, din cauza uzurii in timp si, probabil, pentru ca animalul s-a mai sprijinit de ea, aceasta s-a rupt, ceea ce a permis iesirea jaguarului. Precizam ca nu este vorba de o mana criminala”, a declarat ieri comisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.
Comisarul a explicat ca specialistii care au lucrat la acest caz, pe langa calitatea de ofiteri de politie, fac parte si din Corpul expertilor criminalisti. “Amplasamentul in care se afla jaguarul Bety a fost construit in anul 2001 din teava rectangulara, peste care s-a sudat plasa, iar apoi s-a sudat platband”, sustin surse din cadrul Zoo Baneasa. Jaguarul a iesit printr-o spartura in gardul amplasamentului de 30 de centimetri pe verticala si 50 de centrimetri pe orizontala.
Jaguarul Bety - in varsta de doi ani, in captivitate, impreuna cu un alt pui, care in prezent se afla la Gradina Zoologica din Sibiu - a reusit sa iasa din cusca in 27 noiembrie anul trecut, in jurul orei 16.00, cand in perimetrul Gradinii Zoologice mai erau patru vizitatori si angajati ai institutiei.

Veterinarul institutiei, impreuna cu unul dintre tehnicieni, a incercat sa anestezieze felina cu pustile de tranchilizare cu ketaminol. Au fost trase doua focuri de arma, fara tinta.
Al treilea foc a nimerit pulpa din spate a jaguarului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.