Companiile aeriene care opereaza in Romånia vor plati amenzi de påna la 3.000 de euro pentru zborurile anulate ai caror pasageri nu au fost anuntati cu minimum 24 de ore inainte. Reprezentantii Ministerului Transporturilor, ai Aviatiei Civile, ai Aeroportului Henri Coanda si ai Aeroportului Baneasa au discutat, ieri, un plan de masuri privind aplicarea unor amenzi pentru companiile aeriene si intocmirea unei liste 'negre>> a operatorilor care intårzie nejustificat.

Din aceasta luna, toate companiile aeriene care intarzie cursele mai mult de patru ore ar putea plati amenzi de cel putin 800 de euro. „Am trimis tuturor companiilor care opereaza pe Aeroportul Henri Coanda si Baneasa o instiintare privind aplicarea tarifelor de intarziere. Majoritatea companiilor aeriene au cerut injumatatirea amenzilor pentru intarzieri sau anularea curselor“, ne-au declarat reprezentantii Ministerului Transporturilor (MT). Directorul general al Aviatiei Civile Catalin Radu ne-a confirmat ca MT este cu ochii pe operatorii low-cost, care au fost protagonistii multor incidente in ultima vreme. „Trebuie sa existe un reprezentan t al companiilor low-cost pe fiecare aeroport din Romania, care sa comunice cu pasagerii. Nici o companie low-cost nu va mai putea opera pe Aeroportul Baneasa daca nu-si va desemna un reprezentant permanent pe aeroport“, a precizat directorul general al Aviatiei Civile.

Aeroportul Baneasa pregateste o „lista neagra“
De cand ninsoarea s-a abatut asupra Romaniei, cei mai multi turisti care au apelat la serviciile companiilor low-cost au ajuns la destinatii cu intarzieri mari. Situatiile in care pasagerii sunt abandonati ore in sir in Aeroportul Baneasa sunt tot mai dese. „In aceasta perioada, majoritatea companiilor low-cost au avut intarzieri. Pregatim o lista neagra a companiilor low-cost care au avut cele mai mari intarzieri. In functie de aceasta, vom intocmi noi contracte cu operatorii low-cost si vom modifica clauzele“, ne-a declarat directorul general al Aeroportului Baneasa Stefan Mladin.