Circa 500 de persoane, printre care mai multe femei, au intrat marti dimineata pe teritoriul Muntelui Athos, in nordul Greciei, loc sfant al religiei ortodoxe care este interzis femeilor, pentru a protesta impotriva "extinderii" manastirilor pe tere
Circa 500 de persoane, printre care mai multe femei, au intrat marti dimineata pe teritoriul Muntelui Athos, in nordul Greciei, loc sfant al religiei ortodoxe care este interzis femeilor, pentru a protesta impotriva "extinderii" manastirilor pe terenuri publice, informeaza AFP, citata de NewIns. Incursiunea a avut loc in cadrul unei manifestatii a locuitorilor din mai multe sate din regiune, reuniti intr-o "miscare intermunicipala a cetatenilor din Chalkidiki", peninsula unde este situat Muntele Athos, au declarat organizatorii reprezentantilor politiei. Manifestantii au inaintat mai multi metri pe teritoriul acestei "republici monastice" autonome, la Uranupolis, la intrarea pe Muntele Athos, inainte ca un cordon de politie sa ii impiedice sa mai avanseze.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.