Bursa din Sibiu a anuntat ca, incepand cu aceasta luna, a devenit membru al Association of Futures Markets.
Association of Futures Markets - AFM este o organizatie internationala fondata in 1997 care reuneste pe baza de voluntariat burse, case d
Bursa din Sibiu a anuntat ca, incepand cu aceasta luna, a devenit membru al Association of Futures Markets.
Association of Futures Markets - AFM este o organizatie internationala fondata in 1997 care reuneste pe baza de voluntariat burse, case de compensare si alte entitati financiare cu implicare in special pe pietele futures emergente din Europa, Asia, America de Sud si Africa. Sediul sau se afla in Ungaria, la Budapesta. AFM este prima asociatie internationala la care adera bursa sibiana.
"Intrarea bursei sibiene in aceasta asociatie are la baza dorinta de a sprijini comunicarea intre bursele de instrumente derivate si de a intari relatiile cu acestea. Consideram ca, in acest fel, putem contribui activ la facilitarea transferului de informatii intre entitatile bursiere si la schimburile de experienta dintre membrii AFM", a declarat presedintele bursei din Sibiu, dl. Teodor Ancuta.
Printre cele mai importante activitati ale asociatiei se numara: organizarea unor forumuri si conferinte internationale pentru membri; facilitarea dezvoltarii pietelor futures; publicarea de materiale educationale si brosuri; contactul cu organizatii internationale similare.
Principalul eveniment organizat de AFM il reprezinta Conferintele Anuale AFM, care reunesc atat membrii asociatiei, cat si institutii bursiere non-membre, organisme de reglementare, banci, traderi, dezvoltatori IT si consultanti in vederea dezbaterii celor mai importante aspecte referitoare la industria futures.
Presedintele AFM este in prezent dl. Ricardo Marra - presedintele Bursei de Marfuri din Buenos Aires.
Printre membrii AFM sunt Eurex Frankfurt, Euronext, Budapest Stock Exchange, Dubai Gold and Commodities Exchange, South Africa Futures Exchange.
"Prezenta Bursei din Sibiu alaturi de o serie de institutii de calibru deja membre in cadrul asociatiei este un lucru care ne onoreaza si de pe urma caruia intreaga piata autohtona de capital are de castigat la capitolul imagine si nu numai", a mai declarat dl. Teodor Ancuta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.