Primarul Dorin Florea a initiat un proiect de hotarare privind interzicerea acestor antene pe raza orasului. Nici un studiu stiintific nu a dovedit insa ca radiatiile emise de antene ar fi periculoase pentru sanatatea omului.

Consilierii
Primarul Dorin Florea a initiat un proiect de hotarare privind interzicerea acestor antene pe raza orasului. Nici un studiu stiintific nu a dovedit insa ca radiatiile emise de antene ar fi periculoase pentru sanatatea omului.

Consilierii locali din Targu-Mures au decis ca, de acum inainte, nici un operator de telefonie mobila nu mai are dreptul sa isi instaleze antene pe raza orasului. Un proiect de hotarare de Consiliu local, pe aceasta tema, a fost deja redactat, insa alesii targumureseni au decis sa il dezbata, in vederea adoptarii, in cursul acestei luni. Antenele deja instalate raman, in continuare, la locurile lor. Alte asemenea aparate nu vor mai putea fi montate pana ce Consiliul local nu se va fi pronuntat in acest sens. Mai mult, cele deja existente ar urma sa fie desfiintate, la expirarea contractelor dintre parti.

Sute de targumureseni s-au plans primarului de „radiatiile antenelor“
Proiectul de hotarare de Consiliu a fost initiat chiar de catre primarul urbei, Dorin Florea. Medic de meserie, Florea si-a argumentat, totusi, demersul de interzicere a antenelor de telefonie mobila nu prin argumente de ordin medical, ci prin unele ce tin de considerente arhitecturale: antenele cu pricina „nu se incadreaza in estetica urbana“ si uratesc aspectul, si asa cenusiu, mohorat, al blocurilor ridicate pe vremea lui Ceausescu. De altfel, studii medicale care sa ateste clar faptul ca antenele de telefonie mobila ar perclita in vreun fel sanatatea oamenilor, deocamdata nu exista. Cu toate acestea, primarul Florea a explicat ca a primit „sute de sesizari, de la cetateni din toate cartierele Targu Muresului“, care sustin faptul ca radiatiile emise de antene le-ar fi provocat diverse afectiuni. Trebuie spus ca exista, totusi, o Ordonanta de Guvern (nr. 2 din 2006), care prevede ca functionarilor publici li se acorda anumite sporuri salariale daca lucreaza in medii afectate de campuri electromagnetice de radio-frecventa, produse de emitatori de telecomunicatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.