Organizarea competitiilor sportive scolare va fi posibila doar cu finantarea parintilor, care vor scoate bani grei pentru a-si vedea copilul ca participa la vreun concurs de acest fel. Transportul micilor sportivi, arbitrajul, premiile nu vormai fi
Organizarea competitiilor sportive scolare va fi posibila doar cu finantarea parintilor, care vor scoate bani grei pentru a-si vedea copilul ca participa la vreun concurs de acest fel. Transportul micilor sportivi, arbitrajul, premiile nu vormai fi suportate de Ministerul Educatiei.

Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a semnat Ordinul nr. 2880 prin care a aprobat Regulamentul de organizare si desfasurare a competitiilor sportive scolare. Potrivit documentului, organizarea si desfasurarea tuturor concursurilor de acest fel, ce se vor derula in 2008, vor fi suportate financiar de catre unitatile de invatamant. „Cheltuielile privind organizarea si desfasurarea ONSS sunt suportate din surse bugetare, extrabugetare, precum si din alte surse, dupa cum urmeaza: a) faza pe scoala - de catre unitatea de invatamant si Asociatia Apotiva Scolara, dupa caz; b) faza pe localitate - de catre unitatile de invatamant participante; c) faza pe centre de localitati - de catre unitatile de invatamant participante; d) faza pe judet, sectoare - de catre unitatile de invatamant participante; e) faza pe zona/a municipiului Bucuresti - de c atre unitatile de invatamant participante; f) faza nationala - de catre Ministerul Educatiei prin inspectoratele scolare organizatoare“, se stipuleaza la articolul 40 din regulament. Prin urmare, asa cum se poate observa, doar etapele nationale vor fi finantate din bugetul ministerului de resort.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.