Organizatia teritoriala a Uniunii Civice Maghiare - Scaunul Sfantu Gheorghe considera ca episcopul Tokes Laszlo este persoana potrivita pentru a conduce Partidul Civic Maghiar, formatiune aflata in curs de inregistrare, informeaza Mediafax.
Presedintele UCM - Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat ieri ca, in opinia organizatiei locale a UCM, episcopul Tokes Laszlo este persoana potrivita pentru a ocupa functia de presedinte al Partidului Civic Maghiar, deoarece are credibilitate si poate sa integreze cele sase organizatii care l-au sustinut in campania privind alegerile pentru PE. "Asta nu inseamna ca persoana lui Szasz Jeno (presedintele UCM) nu este acceptabila, dar consideram ca domnul episcop este o garantie in cazul unei noi formatiuni, el va putea integra mai bine cele sase organizatii care il sustin si va asigura posibilitatea pentru reprezentantii fiecarei organizatii de a participa la alegerile din acest an", a explicat Gazda Zoltan.
Potrivit sursei citate, reprezentantii celor sase organizatii maghiare care l-au sustinut pe Tokes in campanie se vor intalni, probabil in scurt timp, pentru a discuta, printre altele, si despre viitorul Partidului Civic Maghiar.
Episcopul reformat Tokes Laszlo a fost sustinut in campania pentru alegerile pentru PE de Consiliul National Maghiar din Transilvania, Consiliul National Secuiesc, Uniunea Civica Maghiara, Asociatia Civica Maghiara din Bihor, Consiliul Tineretului Maghiar si Asociatia Tineretului Maghiar din Ardeal.
Uniunea Civica Maghiara a depus anul trecut in noiembrie la Tribunalul Bucuresti documentatia necesara pentru inregistrarea Partidului Civic Maghiar, iar tribunalul urmeaza sa se pronunte in acest caz pe data de 10 ianuarie.