Ministrul de Finante al Portugaliei a cerut autoritatilor sa finalizeze rapid anchetarea grupului bancar Millenium bcp, cea mai mare banca portugheza listata la bursa, informeaza Reuters, citat de NewsIn. "Este important ca autoritatile sa finalizeze
Ministrul de Finante al Portugaliei a cerut autoritatilor sa finalizeze rapid anchetarea grupului bancar Millenium bcp, cea mai mare banca portugheza listata la bursa, informeaza Reuters, citat de NewsIn. "Este important ca autoritatile sa finalizeze ancheta si sa ii pedepseasca pe vinovati, indiferent de efecte", a declarat ministrul portughez Fernando Teixeira dos Santos. Banca este investigata pentru achizitia propriilor actiuni prin intermediul unor companii off-shore fara a anunta aceste operatiuni. Millenium a respins acuzatiile, in timp ce Teixeira dos Santos a declarat ca "nu putem ignora faptul ca a existat o serie de acuzatii privind anumite operatiuni ilegale ce sunt investigate de catre autoritati". Banca centrala a Portugaliei si autoritatile de reglementare a bursei portugheze au lansat luna trecuta doua anchete separate cu privire la activitatea Millenium bcp dupa primirea unor plangeri din partea investitorului Joe Berardo, care a oferit autoritatilor documente ce dovedesc existenta unor ilegalitati, informeaza Reuters. Fostul presedinte al bancii, Jorge Jardim Goncalves, ar putea fi implicat in ancheta impreuna cu managementul curent al bancii, condus de Filipe Pinhal. Pinhal va renunta la functie in zilele ce vor urma, iar actionarii Millenium vor vota un nou director executiv la data de 15 ianuarie. Acestia trebuie sa aleaga intre Carlos Santos Ferreira, fost presedinte al bancii de stat Caixa Geral de Depositos, care a lucrat cu Partidul Socialist, aflat la guvernare si Miguel Cadilhe, fost ministru de Finante, membru al partidului de opozitie PSD. Presedintele portughez Anibal Cavaco Silva si primul-ministru Jose Socrates au declarat ca doresc solutionarea cat mai rapida a problemelor Millenium bcp, pentru a evita efectele negative asupra credibilitatii bancii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.