Sabin Cutas, Florin Anghel si Codrut Şeres, printre aspirantii la functia de presedinte al partiduluiPC incepe pregatirile pentru campania electorala inca din aceasta luna, odata cu aducerea unei noi persoane in fruntea partidului. Dan Voiculescu a
Sabin Cutas, Florin Anghel si Codrut Şeres, printre aspirantii la functia de presedinte al partiduluiPC incepe pregatirile pentru campania electorala inca din aceasta luna, odata cu aducerea unei noi persoane in fruntea partidului. Dan Voiculescu a anuntat in toamna anului trecut ca nu va mai candida pentru un nou mandat, fapt pentru care la Congresul din 27 ianuarie trebuie ales un nou presedinte. Ieri a fost ultima zi in care se puteau depune candidaturile pentru acest post, iar inscrieri oficiale au venit din partea senatorului Sabin Cutas si a liderului filialei Prahova, Florin Anghel. Potrivit mai multor voci din partid, nu sunt excluse unele surprize, printre favoriti fiind fostul ministru Codrut Şeres. Initial, data Congresului a fost stabilita pentru 20 ianuarie, dar a fost amanata cu o saptamana pentru ca aspirantii la functia de presedinte sa aiba timp sa isi prezinte platforma-program organizatiilor judetene. Fiecare candidat trebuie sa propuna cate o noua echipa de conducere - vicepresedinti, secretari -, Congresul fiind cel care va decide si in privinta acestor functii. Cel mai probabil, Dan Voiculescu va fi numit presedinte de onoare al PC."Se pot depune candidaturi inclusiv in ziua Congresului"Vicepresedintele Partidului Conservator, Florin Anghel, care ocupa si functiile de presedinte al filialei Prahova si de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, a declarat ieri dimineata, pentru Mediafax, ca isi depune candidatura pentru functia de presedinte al PC. Intrebat de ce a asteptat pana in ultima zi pentru a face acest pas, Anghel a spus ca nu a avut niciun motiv sa se grabeasca si ca, oricum, in interiorul partidului a anuntat cu mult timp inainte ca va candida.
El a tinut sa precizeze ca stabilirea datei de 7 ianuarie ca termen-limita pentru depunerea candidaturilor este „o chestiune pur formala”, intrucat statutul PC prevede ca inclusiv in ziua congresului se pot depune candidaturi.
"Asa ca nu este exclus sa apara si candidaturi-surpriza", a adaugat el. Florin Anghel nu are insa prea mari sanse, cunoscut fiind parcusul sau politic. Initial membru al PUR, Anghel s-a inscris in PNL inainte de alegerile din 2004. Insa in august 2005 a decis sa treaca impreuna cu toata filiala Prahova de la liberali la democrati, fapt care a iscat un adevarat scandal in interiorul Aliantei D.A., intrucat intre cele doua partide exista intelegerea sa nu accepte ca membrii de partid sa treaca de la o formatiune la alta. Ulterior, Anghel a revenit la PC, in toamna aceluiasi an. In plus, filiala Prahova nu a obtinut un rezultat prea bun la alegerile europarlamentare.Cutas a ajuns si el pe listaŞi deputatul Daniela Popa a precizat ca se va inscrie in cursa pentru sefia partidului, intrucat doreste "continuarea conservatorismului modern".
Un alt lider conservator care si-a anuntat candidatura pentru sefia partidului este senatorul Sabin Cutas. Ales pe listele PSD+PUR in 2004 ca senator de Teleorman, Cutas a devenit in toamna anului trecut liderul grupului PC din Senat, fiind numit in functia respectiva dupa ce actualul presedinte al conservatorilor, Dan Voiculescu, a renuntat la functia de senator.
Dupa rezultatele alegerilor europarlamentare, Voiculescu a anuntat ca nu mai vrea sa fie nici presedinte al PC. In opinia sa, viitorul presedinte al PC ar trebui sa fie o persoana tanara, matura, "de 40 si ceva de ani", care sa aiba experienta, energie, credibilitate si sa aiba capacitatea de a transmite o imagine pe care si-o doreste electoratul. La momentul respectiv, purtatorul de cuvant Bogdan Ciuca declara ca cel mai bun inlocuitor al lui Voiculescu la sefia partidului ar fi Eugen Durbaca, presedintele organizatiei judetene Galati a PC.
"Din punctul meu de vedere, daca ar fi dorit sa candideze, sunt convins ca n-ar mai fi candidat nimeni si ar fi avut sprijinul tuturor organizatiilor.
A declarat, insa, ca nu este interesat pentru functia de presedinte al Partidului Conservator", declara Ciuca. Intrebat daca el este interesat de sefia PC, Bogdan Ciuca a negat, aratand ca este implicat in mai multe proiecte profesionale si politice si ca mai are multe de invatat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.