Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ieri, de ziua sa onomastica, pe care o petrece la biroul senatorial din strada Atena, ca isi doreste ca formatiunea pe care o conduce „sa se trezeasca” dupa perioada „oarecum co
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ieri, de ziua sa onomastica, pe care o petrece la biroul senatorial din strada Atena, ca isi doreste ca formatiunea pe care o conduce „sa se trezeasca” dupa perioada „oarecum confuza” prin care a trecut, iar fostii si actualii lideri sa colaboreze pentru ca social-democratia sa redevina o forta, informeaza Mediafax. „A cam navigat in ape cam tulburi in ultimii trei ani de zile. Este ultimul an al unei perioade electorale, sper sa fie un moment de trezire din aceasta perioada, oarecum confuza”, a aratat Iliescu.
„Nu-i un an usor 2008, pentru ca va fi un an de confruntari politice, de alegeri locale, alegeri parlamentare, aceasta va introduce o nota de tensiune fireasca”, a mai spus acesta.
Pesedistul a mentionat, totodata, ca si-ar dori ca in PSD sa se declanseze o discutie de fond, reala, „nu ciondaneli si tot felul de sageti prin presa”, pentru ca "asta nu ajuta pe nimeni".
"O analiza de fond se impune. Daca va fi Congres, nu are importanta. Va fi un Consiliu National. Ca va fi si Congres, asta e alta treaba. Dar e nevoie de o analiza si o clarificare de fond, pentru ca partidul sa devina mai credibil”, a afirmat Iliescu. El a aratat ca si Adrian Nastase, si Mircea Geoana sunt utili si trebuie sa colaboreze in procesul de „reconstructie si de clarificare” prin care trec social-democratii: „Cu Adrian Nastase, cu Mircea Geoana... Cu toata lumea... toti pot fi utili intr-un asemenea proces de reconstructie si de clarificare".
El a mai spus ca, deocamdata, nu a primit felicitari din partea presedintelui Traian Basescu.Nastase: "E nevoie de o intarire a stangii"Presedintele de onoare al PSD a amintit si de ideea crearii unui pol de stanga, el explicandu-le lui Mircea Geoana si lui Adrian Nastase, veniti sa il felicite de ziua onomastica, intentia sa de a relansa pe blog, prin intermediul unui forum, discutia despre problematica stangii in Romania.
"E nevoie de o intarire a stangii. Sunt convins ca vom reusi un proiect de revigorare, de intarire a ceea ce inseamna, pana la urma, spectrul politic de stanga. Din acest punct de vedere, PSD va avea un rol important, iar domnul Iliescu va sti sa isi spuna cuvantul mai puternic, sper, in luna ianuarie si in continuare in viata politica romaneasca", a declarat Nastase.
Geoana a venit insotit de secretarul general al PSD, Titus Corlatean, care i-a adus in dar lui Iliescu un buchet de trandafiri albi. "Eu am acum un dialog cu astia de pe blog, bloggeri, si unul m-a criticat ca am facut o referire la Galbraight. Şi asta e un tip cam extremist, l-a descoperit pe Galbraight ca fiind pro-rus, pro-sovietic. Bine, el e in stanga americana, la fel ca si Stiglitz", i-a spus Iliescu lui Geoana.
La randul sau, liderul PSD, Mircea Geoana, a aratat ca partidul are nevoie sa stranga randurile in 2008, apreciind ca, daca social-democratii sunt "intelepti si uniti", 2008 va fi "anul PSD".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.