Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va introduce doua formulare pentru declararea livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii, in cazul firmelor scutite de TVA, inscrise pana in prezent pe un singur formular, iar termenul de depunere
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va introduce doua formulare pentru declararea livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii, in cazul firmelor scutite de TVA, inscrise pana in prezent pe un singur formular, iar termenul de depunere va fi devansat de la 1 martie la 25 februarie.
ANAF a elaborat un proiect de act normativ privind aprobarea modelului si continutului formularelor de declaratii informative, pentru firmele scutite de TVA, cu o cifra de afaceri mai redusa de 10.000 de euro, respectiv cuprinsa intre 10.000 si 35.000 euro.
Conform Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, aplicabila incepand cu 1 ianuarie 2007, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care au realizat o cifra de afaceri de pana la 10.000 euro, trebuie sa transmita valoarea livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii efectuate catre persoane inregistrate si catre persoane neinregistrate, inclusiv taxa pe valoarea adaugata. In ceea ce priveste persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, care au realizat o cifra de afaceri cuprinsa intre 10.000 euro si 35.000 euro, acestea trebuie sa transmita valoarea livrarilor de bunuri, a prestarilor de servicii si achizitiilor efectuate catre persoane inregistrate si catre persoane neinregistrate.
De asemenea, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA trebuie sa transmita valoarea veniturilor obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania.
Formularele declaratiilor informative (392A), (392B) si (393) - ultimul privind veniturile obtinute din transportul rutier international de persoane - se vor depune, in format electronic, la registratura autoritatilor fiscale sau la posta, prin scrisoare recomandata, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului celui de raportare.
De la 1 ianuarie 2007, Romania trebuie sa calculeze si sa raporteze CE baza de TVA pentru calculul resursei TVA din fiecare an bugetar. Romania a obtinut o derogare si aplica scutire de TVA pentru firmele cu un plafon al cifrei de afaceri anuale de 35.000 euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.