Candidatii PNL pentru functiile de primar si consilieri locali sau judeteni trebuie sa prezinte liste de semnaturi de sustinere reprezentand cel putin 5% din numarul de alegatori ai localitatii in care candideaza, a declarat liderul PNL Suceava, Ion
Candidatii PNL pentru functiile de primar si consilieri locali sau judeteni trebuie sa prezinte liste de semnaturi de sustinere reprezentand cel putin 5% din numarul de alegatori ai localitatii in care candideaza, a declarat liderul PNL Suceava, Ion Lungu. El a precizat ca la inceputul lunii martie candidaturile PNL pentru alegerile locale vor fi validate in cadrul Delegatiei Permanente Teritoriale, cu exceptia candidatului pentru functia de primar al municipiului Suceava, candidatura ce trebuie validata de Biroul Permanent Central al PNL.
Lungu a spus ca viitorii candidati, la nivelul intregii tari, vor fi stabiliti in baza unor sondaje de opinie care vor fi finalizate in cursul lunii februarie, iar pentru ca aceste candidaturi sa fie validate, fiecare viitor candidat va trebui sa aduca o lista cu semnaturi de sustinere a cel putin 5% dintre electorii din localitatea pe care o reprezinta.
In Maramures si Timis, PNL si PNŢCD negociaza participarea pe liste comune la alegerile locale din 2008. Potrivit presedintelui filialei din Maramures a liberalilor, Cristian Anghel, intre reprezentantii celor doua formatiuni au fost discutii de tatonare, insa la sfarsitul saptamanii urmeaza sa inceapa negocierile. El a declarat ca negocieri similare au loc si la Timisoara, unde un cuvant greu de spus l-a avut primarul taranist Gheorghe Ciuhandu. ”La Timisoara se merge pe mana primarului, si aici tot pe mana primarului se merge”, a declarat Cristian Anghel, care a spus ca inceperea discutiilor este fireasca pentru ca ”exista tendinta de regrupare a dreptei”. Presedintele PNL Maramures a spus ca nu il deranjeaza faptul ca taranistii nu au procente mari. Secretarul PNŢCD Maramures, Ion Beuca, a declarat ca ”alianta locala intre PNL si PNŢCD, in care viziunile politice si doctrinele partidelor componente vor fi respectate, ar putea avea succes in alegerile locale din 2008, atat la Baia Mare, cat si in judetul Maramures”.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.