Compania LG Electronics Incorporated, cel de-al doilea mare producator de electronice din Coreea de Sud, a declarat ca va dezvolta o tehnologie care va incuraja consumatorii din SUA sa vada programele de televiziune digitala pe telefoanele mobile, la
Compania LG Electronics Incorporated, cel de-al doilea mare producator de electronice din Coreea de Sud, a declarat ca va dezvolta o tehnologie care va incuraja consumatorii din SUA sa vada programele de televiziune digitala pe telefoanele mobile, laptopuri, si pe sistemele de navigatie auto, informeaza Bloomberg.
Tehnologia Mobile Pedestrian Handheld (MHP) va fi demonstrata azi la expozitia Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, SUA, a declarat purtatorul de cuvant al companiei LG, Kim Gyeong Whan. Dispozitivele portabile echipate cu cipuri MHP pot afisa in direct transmisiunile TV in masini care merg cu viteza de 90 de kilometri/ora, conform LG.
Tehnologia este mai ieftin de adoptat decat sistemele concurentei, pentru ca lasa statiile de transmisie sa foloseasca spatiul de emisie existent, a mai adaugat LG. Compania estimeaza ca, anul viitor, piata televiziunii mobile se va extinde in SUA cu un procent de 33% la 3,2 miliarde de dolari, dupa o crestere de 50% in 2008.
"Ar putea fi pozitiv pentru LG, dar nu este o mare afacere pentru castigurile si principiile companiei", a declarat S.R. Kwon, analist la firma Hyundai Securities Co din Seoul, care a cumparat o participatie din actiunile LG Electronics. "Tehnologia televiziunii mobile este doar o mica parte din piata televiziunii digitale", a mai adaugat acesta.
LG a investit aproximativ 7,5 milioane de dolari incepand din 2006 pentru dezvoltarea tehnologiei. MHP ar putea stimula vanzarile la telefoane mobile, sisteme de navigatie auto si laptopuri daca MHP este ales ca dispozitiv standard pentru televiziunea mobila in SUA. Compania sud-coreeana a invitat aproximativ 100 de oficiali ai posturilor TV si operatorilor de telefonie mobila din SUA sa asiste la demonstratia realizata la CES, a declarat LG intr-o declaratie transmisa online in aceasta saptamana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.