Noul sef al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Niculae Idu, si-a preluat oficial functia, la sfarsitul saptamanii trecute. El il inlocuieste pe ambasadorul Donato Chiarini, cel care a ocupat postul respectiv, incepand de la 1 ianuarie 2007.
Noul sef al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Niculae Idu, si-a preluat oficial functia, la sfarsitul saptamanii trecute. El il inlocuieste pe ambasadorul Donato Chiarini, cel care a ocupat postul respectiv, incepand de la 1 ianuarie 2007. El a anuntat ca una dintre prioritatile institutiei in anul 2008 este stabilirea unui parteneriat de comunicare cu reprezentantii mass-media, "acesti profesionisti ai comunicarii". El a adaugat ca isi doreste si un parteneriat cu celelalte segmente ale societatii, in special cu mediul universitar.
Intrebat daca si-a negociat deja salariul pentru noua functie, Idu a raspuns ca fiind vorba despre o relatie dintre o institutie si o persoana, nu se poate pune in discutie o negociere, ci despre stabilirea unei sume "pe anumite grile, ajustat in functie de anumite criterii". "Nu stiu cu precizie ce salariu voi avea", a adaugat el. Niculae Idu a detinut functia de director general al Institutului European din Romania incepand din 2001. Reprezentantele sunt purtatorii de cuvant oficiali ai CE in statele membre.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.