Grupul Richter Gedeon va acorda un imprumut subsidiarei romanesti Gedeon Richter Targu Mures in valoare de 23,67 milioane de euro pentru finantarea programului de investitii din acest an. Angajarea imprumutului a fost hotarata  in AGA Gedeon Ric
Grupul Richter Gedeon va acorda un imprumut subsidiarei romanesti Gedeon Richter Targu Mures in valoare de 23,67 milioane de euro pentru finantarea programului de investitii din acest an. Angajarea imprumutului a fost hotarata in AGA Gedeon Richter Romania, din Targu Mures, desfasurata la data de 10 decembrie 2007. Contractul de imprumut este incheiat pentru perioada 2008-20013, suma urmand sa fie rambursata incepand cu anul 2009, in transe anuale, pana la 31 decembrie 2013. In acelasi timp Consiliul de Administratie al Gedeon Richter Farmacia, divizia de retail a Gedeon Richter, a modificat statutul societatii, in sensul consemnarii majorarii capitalului social de la 7,917 milioane lei, la 43,933 milioane lei ca urmare a unei hotarari AGA din luna octombrie a anului trecut. Suma de 36,016 milioane de lei cu care a fost majorat capitalul a fost subscrisa si varsata de Armedica Trading, firma controlata, de asemenea, de catre grupul ungar. Richter Gedeon detine in Romania o fabrica de medicamente la Targu Mures, o reprezentanta care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, grupul Dita, cu activitati in distributia farmaceutica, firma de retail Gedeon Richter Farmacia, precum si o companie pentru strategii de dezvoltare, Armedica Trading. In luna decembrie a anului trecut, Consiliul Concurentei a aprobat preluarea distribuitorului de medicamente PharmaFarm Cluj-Napoca de catre Armedica Trading. In primele noua luni ale anului trecut, Gedeon Richter Romania a inregistrat vanzari de 104,4 milioane de dolari, incluzand rezultatele activitatii de productie si distributie, precum si importurile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.