Scandal. Kazahstan, la feminin, si Kuweit, la masculin, "si-au rezolvat" meciurile din propriile tari cu arbitri. Calificarile la JO se vor rejuca in Romania Calificarile pentru Jocurile Olimpice, care se vor desfasura in aceasta vara la Beijing, au
Scandal. Kazahstan, la feminin, si Kuweit, la masculin, "si-au rezolvat" meciurile din propriile tari cu arbitri. Calificarile la JO se vor rejuca in Romania Calificarile pentru Jocurile Olimpice, care se vor desfasura in aceasta vara la Beijing, au scos in evidenta faptul ca si in handbal exista blaturi. La turneele preolimpice, desfasurate in toamna trecuta, doua dintre tarile organizatoare au facut legea. Fara nicio legatura cu regulamentul sau cele petrecute pe teren. Kazahstan si Kuweit sunt federatiile incriminate. Ex-sovieticii au concurat, la feminin, cu Japonia si Coreea. Cu ajutorul unor arbitri din zona, s-a calificat in dauna Coreei, vicecampioana olimpica. La masculin, desi pentru meciul Kuweit - Coreea de Sud fusese desemnat un cuplu din Germania, gazdele "au tras sforile" si meciul a fost condus de arbitri din tara gazda. Coreenii au tipat ca-n gura de sarpe, insa Federatia Internationala de Handbal (IHF) a inchis ochii. Recompensa morala Cel vizat pentru asemenea "performanta" este chiar seful IHF, Hassan Mustafa. Un egiptean ajuns presedinte cu sprijinul tarilor arabe. Mustafa este cel care, prin pozitia sa, a refuzat Romaniei, in august anul trecut, la Herzogenaurach (Germania), organizarea Mondialelor masculine din 2009, dand castig de cauza Croatiei. Asta dupa ce fusese primit chiar de Traian Basescu, presedinte al Romaniei, in rezerva acestuia de la Spitalul Elias din Bucuresti, in vreme ce sotia sefului statului roman, Maria Basescu, patrundea cu greu la barbatul sau. Pe 16 decembrie, la Consiliul IHF, desfasurat la Paris, la CM feminin, Mustafa a fost "facut varza" de jurnalisti, timp de aproape o ora. El n-a mai avut, astfel, cum sa evite scandalul si a acceptat reorganizarea celor doua turnee preolimpice. Acestea ar trebui sa fie organizate de Romania, la finalul acestei luni, "ca o compensatie morala", dupa cum a spus si Cristian Gatu, sef al FRH.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.