IrepetabilDe ce o Editie de Colectie dedicata unei personalitati se identifica, in cazul de fata, cu povestea unui grup coral? Simplu: Song-ul a fost viata lui Ioan Luchian Mihalea. Nu este o deductie, ci o confirmare venita din multe parti, de l
IrepetabilDe ce o Editie de Colectie dedicata unei personalitati se identifica, in cazul de fata, cu povestea unui grup coral? Simplu: Song-ul a fost viata lui Ioan Luchian Mihalea. Nu este o deductie, ci o confirmare venita din multe parti, de la cei care l-au cunoscut.

"Fragil, romantic, patetic si iconoclast, era un artist in adevaratul sens al cuvantului - marturiseste Ioana Bogdan. Nu suporta nedreptatea, inegalitatea sanselor de afirmare. Se straduia sa daruiasca celor din jurul lui cat mai multe bucurii artistice. Multe dintre nemultumirile lui erau reale, fiind greu de potolit! Vocifera dur in fata mediocritatii tampe si in fata imposturii, indiferent de unde veneau ele."

Ioan Luchian Mihalea este un artist care si-a depasit predestinarea. Tot ce i-a fost scris s-a indeplinit cutremurator si prematur (asa ni se pare noua). A reusit sa se salveze prin arta sa si prin declansarea unui fenomen unic in Romania. Fara el, Song-ul n-ar fi putut exista, asa cum fara el aproape ca a disparut. Au ramas aceiasi oameni, cu acelasi talent, dar nu pe scena. Sunt exact cum i-a invatat Oanta (asa cum ii zic si astazi prietenii), insa ceea ce le lipseste este Oanta! Ioana Bogdan ne da si explicatia: "«Perioada Oanta» revine in memorie ca un vis splendid, irepetabil, ca si adolescenta".

Spuneam la inceput ca Ioan Luchian Mihalea si-a depasit predestinarea. Poate ca nu.
Poate ca, de fapt, si-a onorat predestinarea de a lasa ceva dupa el. Zgura pacatelor pamantesti si cutremuratoarea moarte au fost doar niste accidente. Cine iubeste si lasa


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.