Egiptul si Austria sunt tarile care au atras de sarbatori cei mai multi turisti romani, spun reprezentantii agentiilor de turism. „Taramul piramidelor“ se afla in top in privinta pachetelor turistice care includ curse charter cu avionul.
Egiptul si Austria sunt tarile care au atras de sarbatori cei mai multi turisti romani, spun reprezentantii agentiilor de turism. „Taramul piramidelor“ se afla in top in privinta pachetelor turistice care includ curse charter cu avionul. In schimb, tara din centrul Europei a fost destinatia numarul unu pentru vacantele cu masina si autocarul. Chiar daca nu se compara cu cele doua tari in privinta numarului de turisti, si destinatiile exotice din Caraibe, Oceanul Indian si Asia au inceput sa fie cautate de romanii cu bani.

Mii de romani au preferat Marea Mediterana si Alpii pentru petrecerea Craciunului si a Revelionului 2008 in afara tarii. „De departe, Egiptul a luat caimacul vacantelor in strainatate, alaturi de Austria. Cele doua tari sunt fiecare in varful clasamentelor la categoriile vacantelor cu curse charter, respectiv cu masina sau autocarul“, ne-a declarat Ciprian Enea, consultant besttourism.ro. De ce au ales romanii cele doua tari? Egiptul a fost preferat pentru vremea insorita si piramide, iar cei care au petrecut Revelionul in statiunile de la malul marii au profitat si de vremea mai calda. Nu in ultimul rand, p achetele turistice sunt relativ ieftine. O vacanta de sapte nopti la un hotel de patru stele costa minimum 450 de euro. Si alte destinatii au avut cautare la categoria la care Egiptul este lider. Turcia, Grecia, Spania, Malta si Tunisia intregesc lista vacantelor de iarna in strainatate, adauga Ciprian Enea. Desigur, nu toate pachetele turistice costa la fel. Romanii cu bani nu au ezitat sa scoata chiar si 2.000 de euro pentru un sejur de 7-10 nopti in aceste tari. „Este vorba despre pachetele de tipul ultra-all-inclusive la hoteluri de cinci stele, care ofera turistilor conditii deosebite de relaxare si de distractie“, mai spune consultantul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.