Masini luxoase, vile impunatoare, terenuri, strazi asfaltate ca-n palma. Nu este vorba despre averile unor prosperi oameni de afaceri din vestul tarii, cum s-ar putea credea la prima vedere, ci de avutia pe care multi dintre bugetarii timiseni au re
Masini luxoase, vile impunatoare, terenuri, strazi asfaltate ca-n palma. Nu este vorba despre averile unor prosperi oameni de afaceri din vestul tarii, cum s-ar putea credea la prima vedere, ci de avutia pe care multi dintre bugetarii timiseni au reusit sa o adune din modestele salarii de functionari publici. De altfel, prin partea locului circula o ironie fina la adresa “privilegiatilor” cu averi mari care lucreaza la stat, carora li se spune, adesea, mai in gluma, mai in serios: “tu iti permiti o masina sau o casa luxoasa, ca doar esti bugetar!”.

De autenticitatea acestor vorbe s-au convins de cativa ani incoace timisorenii care locuiesc, de pilda, pe strada Tosca, situata intr-un nou cartier de vile de lux. Daca in alte zone ale urbei contribuabilii sunt nevoiti sa astepte cu anii ca municipalitatea sa catadicseasca sa inceapa lucrarile de modernizare la infrastructura, in schimb exista “privilegiati” ai sortii, norocosi ca sunt vecini cu VIP-uri care intr-un timp record au rezolvat aceste probleme. “Dupa ce s-au mutat in zona viceprimarul Dorel Borza si procurorul Pompiliu Stanciu, au inceput sa se rezolve si problemele edilitare”, spune un vecin al celor doi. Acesta mai povesteste ca, gratie locatarilor de vaza de pe acea strada, intr-un timp record s-a realizat atat canalizarea, bransamentul la reteaua de gaze, cat si asfaltarea. “Toate acestea au dus rapid la o explozie a preturilor terenurilor si imobilelor din zona, asa incat la ora actuala o vila ajunge pana la 250.000 de euro”, mai afirma timisoreanul. Facilitatile cu “dedicatie” de care beneficiaza locatarii zonei au atras si alte VIP-uri locale. De pilda, in acelasi perimetru si-au mai ridicat vile impresionante internationalii Cosmin Contra si Cristi Chivu, dar si “Luceafarul huilei”, Miron Cozma.

Comisarul-sef din Buzias are “trei mame”
Exemplele pot continua, din aceasta categorie a bugetarilor foarte bogati nelipsind politistii, judecatorii, procurorii, vamesii sau finantistii. Seful Politiei Buzias, comisarul sef Ioan Vanatu, a dovedit ca are gusturi din cele mai rafinate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.