Catherine Oa€™Flynn, o fosta angajata la posta al carei roman de debut a fost respins de 15 edituri, si Ann Kelley, o mama care a inceput sa scrie dupa moartea fiului sau, se numara printre castigatoarele editiei de anul acesta ale Premiilo
Catherine Oa€™Flynn, o fosta angajata la posta al carei roman de debut a fost respins de 15 edituri, si Ann Kelley, o mama care a inceput sa scrie dupa moartea fiului sau, se numara printre castigatoarele editiei de anul acesta ale Premiilor Costa Book, informeaza telegraph.co.uk. Catherine Oa€™Flynn a castigat la categoria "roman de debut" cu "What Was Lost", povestea unui gardian care recunoaste un copil pe un post de televiziune la 20 de ani de la disparitia acestuia. Autoarea a lucrat la posta britanica in timp ce si-a scris romanul, care a fost respins de 15 edituri, pana cand compania Tindall Street Press a acceptat sa-l publice. Premiul Costa la categoria "literatura pentru copii" a fost oferit lui Ann Kelley pentru "The Bower Bird", povestea unui copil in varsta de 12 ani care asteapta un transplant de inima. Romanul a fost inspirat de fiul lui Kelley, Nathan, care s-a nascut cu o maladie congenitala cardiaca si a murit la varsta de 24 de ani, la o saptamana dupa ce a fost supus unui transplant de inima. Premiul Costa are cinci categorii ­ roman, roman de debut, carte pentru copii, biografie si poezie. Castigatorul fiecarei categorii primeste 5.000 de lire sterline, iar castigatorul marelui premiu, ales dintre cei cinci, anuntat anul acesta la 22 ianuarie, primeste 25.000 de lire sterline.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.